A legjobb ételek és italok 120 méterrel a főváros felett





A rendkívül sokszínű és nagy múltú magyar gasztronómiai kultúra ápolása, megismertetése egy egyedülálló környezetben, egy utánozhatatlan miliőben. Ezek a céljai a november 16-án megnyitott étteremnek, a Virtunak, a MOL Campus tetején.



Megosztás
Szerző: Kurkstein J.
Létrehozva: 2023.11.18.
MOL campus gasztronómia ízvilág étterem

Új étteremmel bővült a hazai gasztroforradalom zászlóshajója. November 22-én nyit Újbudán, a MOL Campus tetején egy számos szempontból egyedülálló vendéglátóhely, a Virtu Restaurant. A 120 méter magasan lévő étteremben a finom ételeknél és italoknál jóval többet szeretnének a vendégeknek kínálni. Az egyedülálló kilátás, panoráma mellé egy igazi gasztrokulturális utazásra invitálják a vendégeket. Az étterem nem hivatalos megnyitóján a hazai gasztrovilág meghatározó szereplői mellett, ismert művészek és közéleti személyiségek is megjelentek. A Metropol a Virtu Restaurant kommunikációs menedzserével, Bese Konráddal beszélgetett.

A legjobb hazai és határontúli borvidékek legkiválóbb tételei kóstolhatóak az étteremben  Fotó: Mate Krisztian

Sajátos küldetést tűzött ki maga elé Ledvai Levente a Virtu étterem séfje és csapata, akik a magyar gasztronómiai kultúrát kívánják bemutatni exkluzív vendéglátóhelyükön a MOL Campus tetején. A séf maga járta körbe a Kárpát-medencét és kutatott fel olyan ételeket, gasztronómiai különlegességeket melyek a nemzeti konyhánk darabjai voltak, ám mára elfeledtük őket. 

Éttermünkben a magyar ízvilágot szeretnék átadni a hozzánk érkező külföldieknek, vagy éppen azoknak a magyaroknak, akik egy ismert ízre vágynak, ám újragondolva, modern eszközökkel. Mindehhez adódik az az egyedülálló látvány is, ami csak nálunk élhető át, ahogy a Duna kettéválasztja Budát és Pestet

- fogalmazott Bese Konrád.

A legjobb magyar borokból válogathatunk Fotó: Mate Krisztian

Gondosan válogatott borkínálat és sommerlier, koktélbár, illetve további magasan képzett szakértői csapat tesz meg mindent azért, hogy a hely vendégei egy komplex élményt kaphassanak az étteremben. 

A magyar népi konyhaművészet elveszett, elfeledett darabjait szeretnénk bemutatni, mindenki számára elérhetővé akarjuk tenni a magyar gasztronómiát, és ezt minden túlgondolás nélkül, de a mai igényekhez alkalmazkodva, modern konyhatechnológiával megvalósítva.

- fejtette ki a kommunikációs menedzser. 

Azt adjuk, ami a miénk és ami szerethető, mindezt olyan színvonalon, ami vonzóvá tesz minket. Közép-kelet Európa regionális ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik hazánk után Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország is." 

- tudatta a séf, Lévai Levente, aki azt is elárulta, hogy azt a trendet, mely szerint helyi alapanyagokat használnak és maximum 50 kilométeres körzetből szerzik be a hozzávalókat ők egy kicsit kiterjesztették, hiszen a régió jellemző ételeiben gondolkodnak, ami lehet akár a bécsi szelet, a krumplis tészta, illetve a smarni, valamint a császármorzsa vagy éppen a káposztaleves.

 





 





Ezeket olvastad már?
Érdemes felnézned az égre már május első hétvégéjén: csodában lehet részed

Érdemes felnézned az égre már május első hétvégéjén: csodában lehet részed

Fejfájásra ébredt: néhány órával később meghalt egy 22 éves lány

Fejfájásra ébredt: néhány órával később meghalt egy 22 éves lány

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás