Fontos bejelentést tett Nyitrai Zsolt, ez rengeteg szülőt érint

Pofonegyszerűen igényelhetnek a szülők ingyenes laptopot a gyermeküknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.29. 09:25
Nyitrai Zsolt Dr Maruzsa Zoltán iskolai laptop ingyenes

„Folytatódik az ingyenes iskolai laptop program az 5., 9. és hatosztályos gimnáziumokban a 7. évfolyamon tanulókkal! Az igényléshez csupán egy regisztráció szükséges.” – írja Facebook-oldalán a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt megjegyezte: Orbán Viktor kormánya megvalósítja a szolgáltató államot. Hozzátette: a magyar diákok részére eddig több, mint 450 ezer laptopot biztosítottak.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója bejelentette: folytatódik az ingyenes iskolai laptop program (Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

„Az elmúlt években több mint 450 ezer laptopot igényeltek és kaptak meg a családok. Ezeket azóta már használhatják is a gyerekek a mindennapos tanulásban, leckeírásban vagy akár az Okosportálnak a böngészésében. Az idei évben tovább folytatódik ez a program, további több mint 100 ezer laptopot kapnak ingyenesen a magyar diákok”
– mondta dr. Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: másfél évtizeddel ezelőtt a magyar családoknak még fizetniük kellett a tankönyvekért, és semmifajta laptopról szó sem volt. „Ma már ingyenesen kapják a magyar diákok a tankönyveket, de nem csak a tankönyveket, ma már a magyar diákok laptopot is kapnak ingyenesen” – közölte dr. Rétvári Bence. 

„A notebook igényléssel a szülőnek van teendője. Október 7-éig a gondviselőnek be kell lépnie gyermeke iskolájának KRÉTA rendszerébe, ott az eszközigénylés vagy tárgyi eszköz ügyintézés menüpontot kell választani. Fontos, hogy nem a gyermek, hanem a szülő adatait kell megadni a személyi igazolványban foglaltaknak megfelelően, majd a regisztráció gombra kattintva készen is vagyunk”
– osztotta meg a teendőket dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Nyitrai Zsolt által közzétett videóban.

Íme a miniszterelnök főtanácsadója által megosztott teljes felvétel:









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás