Őrültek mindig vannak: a kiöntött Dunában bicikliznek az emberek a rakparton

Budapesten szombat délután tetőzhet a vízállás, 846 centiméter magasságban, de már most elöntötte a rakpartot a Duna. Voltak azonban olyan bátrak, akiket ez sem tartott vissza a bringázástól, ugyanúgy tekertek a kiöntött Dunában.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.09.18.
Módosítva: 2024.09.18.
Duna árvíz kiöntött rakparton bicikli

Szerda hajnalban ismét szintet lépett az árhullám, ugyanis elérte a budapesti rakpartot is a víz. Mindez azonban nem elég azoknak, akik eddig is a rakparton közlekedtek: szerdán ugyanis többen a kiöntött Dunában bringáztak, mit sem törődve a folyóvá vált úttal. 

kiöntött
Elérte a rakpartot az árvíz, a budapesti közlekedés is változik, de van, aki továbbra is biciklivel közlekedik a kiöntött Duna mellett (Fotó: Metropol/MG)

Az árvíz sem tántorítja el a „bátor" bringásokat 

Bár mindenki attól retteg, hogy elönti az utcákat és a házakat az árvíz, a budapesti biciklisek nem félnek a történelmi árhullámtól. Szerda reggel ugyanolyan nyugodt lelkiállapotban tekertek a rakparton, mintha mi sem történt volna, nem törődve az alattuk hullámzó Dunával. Bár csak a rakpart egyes részein öntött ki a folyó, a látvány becsapós lehet, hiszen a víz felszínét nézve nem látni, milyen mély is valójában az adott szakasz. Mindenesetre a pesti bringások úgy gondolták, nem fog ki rajtuk az árvíz, mondják azt bármilyen nagynak és történelminek is. 

Több helyen is vízben áll a rakpart, mégis tekernek rajta (Fotó: Metropol)

Lezárták a H5-ös HÉV alagútját és a Margitszigetet is

Szerdától a H5-ös HÉV Margit híd és Batthyány tér közötti alagútját is le kellett zárni a Duna áradása miatt. Kérik az utasokat, hogy ne megszokásból utazzanak! Az érintett térségekben utazóknak érdemes előre tájékozódni. A Margitszigetet már kedden lezárták, így a villamosok nem állnak meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen, és a 26-os busz sem közlekedik. Bár a kiáradt Duna szép is tud lenni, mindenkitől azt kérik, hogy ne járjon le a folyóhoz, és kerülje a katasztrófaturizmust, hiszen az elmúlt évtized legnagyobb árhulláma érkezik Budapestre. A budapesti rakpart felszabadulása a következő hét közepén, végén várható. Összesen 4302 fő dolgozik a védekezésben jelenleg.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás