Megpróbálta bizonyítani az ablak törhetetlenségét: halálba zuhant egy férfi

Az illető a helyszínen életét vesztette.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.22.
gyász tragédia ablak zuhanás

Tragikus körülmények között életét vesztette egy ügyvéd, aki be akarta bizonyítani, hogy egy 24. emeleti ablak üveg törhetetlen. Azonban a dolgok nem úgy sültek el, ahogy arra ő számított.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
A férfi azonnal szörnyethalt Fotó: unsplash.com

38 évesen Garry Hoy a torontói Holden Day Wilson ügyvédi iroda elismert ügyvédjeként szerzett magának nevet. Miután megszerezte mérnöki diplomáját, Hoy az épületek biztonságára és használhatóságára kezdett szakosodni, és különös érdeklődést mutatott a modern építési technikák témája iránt.

1993 júliusára Hoyt különösen lenyűgözték az irodaháza 24. emeletének ablakai – különösen azok, amelyek a városra néztek. Az ügyvéd annyira beleszeretett a nyílászárókba, hogy elkezdett teli erőből az üvegnek rohanni, hogy bebizonyítsa, mennyire erősek, és egy ideig az ablakok képesek voltak ellenállni a férfi testsúlyának.

Azonban 1993. július 9-én ez a „támogatás” végül megingott. Az emberekkel teli teremben Hoy megragadta az alkalmat, hogy megmutassa az ablakok szilárdságát, és ahogy korábban már számtalanszor megtette, teljes erejével nekirohant az üvegnek, hogy demonstrálja annak törhetetlen szerkezeti kialakítását és biztonságát.

Az első alkalommal, amikor végrehajtotta a mutatványt, minden a terv szerint alakult. De másodszorra már nem pattant vissza úgy, mint korábban, és a cég többi dolgozójának szeme láttára, az ablaküveggel együtt kizuhant a 24. emeletről, és a helyszínen azonnal életét vesztette.

Kollégái úgy emlékeztek rá, mint a cég „egyik legjobb és legokosabb” ügyvédjére, és ezt alátámasztotta az a tény, hogy Hoy valójában nem tévedett a vállalat ablakai kapcsán. Ugyanis később kiderült, hogy az üveg valójában nem tört el az ütközéskor – a keret volt az, ami megadta magát – írja az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás