Pont ez volt Taylor Swift legnagyobb félelme: ezrekkel akart végezni a terrorista

Az iszlamista célja az volt, hogy minél több emberrel végezzen a Taylor Swift koncertnek helyt adó stadionnál.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.08.08.
Módosítva: 2024.08.14.
Taylor Swift rendőrség Bécs terrorista Iszlám Állam

Kétszázezernél is több ember érkezett volna Bécsbe az Ernst Happel stadionba a következő három napban. Ott rendezték volna meg ugyanis az egymás követő három estén a világ jelenlegi legsikeresebb énekesnőjének, Taylor Swiftnek a koncertjeit. Terrorfenyegetés miatt azonban az utolsó pillanatban lemondták a show-kat.

66th Grammy awards - Show
Napjaink legsikeresebb énekese régóta attól retteg, hogy az egyik koncertjén merényletet követnek majd el   Fotó: AFP

A brit The Standard ennek kapcsán éppen arról ír, hogy ez volt mindig is Taylor Swift legnagyobb félelme. 2019-ben az Elle című lapnak nyilatkozta, hogy a rajongói biztonsága számára a legfontosabb, ezért attól fél, hogy egyszer merényletet követhetnek el az egyik koncertjén. 

Az interjú nemsokkal azután készült, hogy Manchesterben egy terrorista öngyilkos merényletet követett el miután vége lett Ariana Grande telt házas arénakoncertjének. Az eseményről távozók között robbantotta fel magát a szélsőséges iszlám nézeteket való férfi, aki a robbantással 22 embert ölt meg és több tucatnyi embert megsebesített. 

Vérfürdőre készültek Bécsben 

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a tervezett támadással kapcsolatban. 

Szerinte egyértelmű, hogy a gyanúsítottak vérfürdőre készültek. 

Szerdán két embert vett őrizetbe az osztrák rendőrség, az infó állítólag az amerikai hírszerzéstől érkezett az osztrák hatóságokhoz. Egy 17 és egy 19 éves iszlamista került őrizetbe, egyikük állítólag a stadionban dolgozott, míg a másik július végén mondott fel, amikor is közölte, hogy valami nagy dobásra készül. Utóbbi ráadásul az információk szerint a munkahelyéről lopta el a bombakészítéshez szükséges kemikáliákat. 

A 19 éves férfi állítólag azt tervezte, hogy a stadion előtti tömegbe autóval hajt majd bele: de felmerült az is, hogy késsel rohanjon a tömegbe. A Kurier informátorai szerint a támadást az Iszlám Állam akarta magára vállalni. A férfi lakásán a rendőrség detonátorokat, 21 ezer eurónyi hamis pénzt és az Iszlám Állam propagandaanyagait talált. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi „radikalizálódott és egyértelműen úgy gondolta, hogy helyes megölni a hitetleneket. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás