Óriási a káosz a Keletiben, értetlenkednek az utasok

A vasárnapi baleset miatt, melyben egy Intercity öt kocsija kisiklott, még hétfő reggel is teljes zűrzavar uralkodott a Keleti pályaudvaron. Nemcsak, hogy nem indulnak, de nem is érkeznek ide vonatok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.26.
Módosítva: 2024.08.26.
Keleti pályaudvar baleset káosz

Mint arról a Metropol is beszámolt,vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity 5 kocsija kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A Mávinform közleménye szerint továbbra is tart a műszaki mentés a Keleti pályaudvarnál vasárnap este történt baleset helyszínén. 

MK__1184
Fotó: Máté Krisztián

A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a vonatforgalom. A Keleti pályaudvar – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. Hosszabb eljutási időre kell számítani. Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak.

Munkatársaink a helyszínen sok olyan utassal találkoztak, akik nem értették, hogy mi is történik. Az utasok döbbenten figyelték a kijelzőket és nem akarták elhinni, hogy még nem indulhatott meg a forgalom.

MK__1248
Jelenleg is dolgoznak a kisiklott vonatnál Fotó: Máté Krisztian

A táblák üresek érkező és induló vonatok helye üres, néhány sárga mellénybe öltözött MÁV-os munkatárs tájékoztatja az embereket. Többen háborognak, hogy elkésnek a munkahelyükről, míg mások sokkal nyugodtabban fogadják a kialakult helyzetet. Az utasokat jelenleg pótlóbusszal szállítják át azokra a pályaudvarokra, vagy állomásokra, ahonnan tudják folytatni az útjukat. A menetjegyek természetesen érvényesek.

Én egy bácsit kísértem el ide, egyébként busszal kéne hazajutnom Gyöngyösre

– mondta lapunknak Zsófia, akinek komoly gondot okozott a helyzet.

Zsófia busszal fog hazautazni Gyöngyösre Fotó: Metropol

Úgy gondolom, hogy a megfelelő karbantartások hiánya vezet oda, hogy sok vonat késik, sőt mint a példa mutatja, ki is siklik

– foglalta össze véleményét Károly.

Károly szerint a karbantartások hiánya miatt történhetett a kisiklás Fotó: Metropol

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás