Sokak kedvenc csirkeszárnya okozott balesetet: egy férfi kómába esett

A csirkeszárnyak lyukat ütöttek a férfi nyelőcsövébe.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.08.07.
Módosítva: 2024.08.07.
sérülés életveszély mesterséges kóma csirkeszárny

Horrorisztikus sérülést szenvedett egy brit férfi, aki jelenleg is gépekre kötve küzd az életéért, miközben az orvosai mesterséges kómában tartják. Michael Berkheimer még 2016-ban tért be a kedvenc éttermébe a feleségével és a barátaival Hamiltonban, és a szokásos rendelését adta le, csontozott csirkeszárnyat rendelt, parmezános, fokhagymás szósszal. A legutolsó étkezésénél azonban valami megmagyarázhatatlan érzés kerítette hatalmába, fájdalmat érzett a torkában, de nem foglalkozott különösebben vele. Hazament és élte tovább az életét. Három nappal később azonban belázasodott és annyira rossz állapotba került, hogy a sürgősségi osztályra kellett szállítani.

A férfi heteket töltött a kórházba az eset után Fotó: Pixabay

Nem sokkal később kiderült, hogy Berkheimer lenyelt egy csontdarabot, amely megakadt a torkán, és ott átlyukasztotta a nyelőcsövét. Miután ezzel nem foglalkozott napokig a férfi, minden egyes étel és ital amit a következő három napban fogyasztott, az bejutott a mellkasába, és ott fertőzést okozott. 

A fertőzés terjedése miatt a férfit kétszer is mesterséges kómába kellett helyezni, majd egy alkalommal szívinfarktust is kapott, mire megtudták menteni az életét. A férfi élete azóta sem jött egyenesben, folyamatos pszichiátriai kezelésre szorul, hogy fel tudjon épülni mentálisan is a megpróbáltatásaiból.

Most 8 évvel a borzasztó incidens után pert indított a férfi a csirkeszárnyat készítő étterem beszállítója ellen, ugyanis véleménye szerint az okozta az egészségügyi problémáit, hogy az étlapon „csontozott csirkeként” szerepelt a termékük, azonban az eset bebizonyította, hogy volt benne csont.

A bíróság azonban elutasította a panaszt, mert véleményük szerint a csontozott csirke az elkészítési módszerére vonatkozik, nem szavatolja, hogy a konkrét termék teljesen csontmentes. Berkheimer fellebbezett az ítélet ellen.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás