„Ki sem akartam mondani a gyermekem nevét hetekig – féltem, hogy túlságosan kötődni kezdek hozzá”

Egyik pillanatról vált az álom rémálommá, amikor kiderült: az édesanya babájával valami nagyon nagy baj van.



Megosztás
Szerző: G.X
Létrehozva: 2024.07.16.
Módosítva: 2024.07.16.
koraszülött daganat terhesség beteg gyerek

Mennyből a pokolba: alighanem így érezhette magát az az újdonsült házaspár, akiknek a nászútjukon fogant meg a kislányuk – hamarosan azonban kiderült, vajmi kevés esélye van a csöppségnek a túlélésre. A gyermek mégis igazi küzdőnek, apró harcosnak bizonyult, és ma is köztünk van. Túl van az első születésnapján, anyukája és apukája pedig rettenetesen boldog – ugyanakkor a múlt év olyan traumát jelentett számukra, hogy biztosak benne: nem szeretnének több gyermeket. Az angliai Worthingben élő Laura és Ryan Johnstone 2022 októberében, három év után kötötte össze az életét, majd el is utaztak Spanyolországba. Itt fogant meg a kis Amelia, szerelmük gyümölcse. Mondanunk sem kell, a pár a fellegekben járt – egészen addig, amíg az asszony egyre kegyetlenebb rosszullétekre nem kezdett panaszkodni. Eleinte csak úgy gondolták, jobban megviseli a terhesség, azonban amikor az ultrahangot készítették nekik a kórházban, hogy kiderüljön a baba neme, valami retteneteset fedeztek fel: egy hatalmas, ekkor már 5 centi sugarú daganatot a köldökzsinórban.

csecsemő, baba, újszülött, koraszülött
Rettenetesen megviselte szüleit gyermekük drámája Képünk illusztráció/Fotó: Pexels

Az orvosok ekkor csupán 23 százalék esélyt adtak a magzatnak a túlélésre, akit végül 2023 májusában, a terhesség 32. hetében hoztak világra császármetszéssel. A gyermek alig 1,4 kilogrammot nyomott, senki sem lehetett benne biztos, meddig marad életben. Laurát rettenetesen kikészítette érzelmileg mindez. Mint a The Sunnak elárulta, még a pici nevét sem volt hajlandó kimondani három héten keresztül, nehogy túlságosan kötődni kezdjen hozzá, csupán úgy emlegette: „a baba”.

Úgy érzem, átéltem minden szülő legszörnyűbb rémálmát. Kezdve onnan, hogy azt mondták, a babám nem éli túl, látni őt szenvedni, megszületni 1,4 kilósan, mindez megtépázza az ember mentális egészségét

 – magyarázta az asszony, hozzátéve, most már szerencsére jól van a kis Amelia, aki igazi élénk, mindenkihez kötődő lányka, az átélt dráma azonban mind őt, mind a férjét, Ryant alapjaiban változtatta meg.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás