Lehűlés után hőségriadó, figyelmeztetést adtak ki a meleg miatt

11 megyében citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.07.04.
időjárás felmelegedés hőségriadó figyelmeztetés

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél megerősödik. 25-26 fok várható.

kirándulás, túra, időjárás, sablon, illusztráció
Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk a héten, a hétvégére pedig visszatér a kánikula Fotó: Pixabay

Pénteken a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, melyekből sehol sem fordul elő csapadék. Mérséklődik a légmozgás, és erősödik a nappali felmelegedés: délután már 26–32 fok lesz.

Szombaton csak fátyolfelhők zavarják a ragyogó júliusi napsütést. Nem lesz eső. Visszatér az országos kánikula: délután már 30–33 fok valószínű. Az ország egyes részein olyan meleg lehet már szombaton, hogy a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország középső részeire.

időjárás
Az ország középső részein kell a legnagyobb hőségre számítani Fotó: Illusztráció/Pexels

Vasárnap túlnyomóan napos időre van kilátás, csapadékra kicsi az esély. Az ÉNy-i szél néha megélénkül. Marad a 30 fok körüli strandidő.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás