Szívszorító: leégett a négygyermekes csörögi család otthona, aztán még ki is rabolták őket

Július 5-én reggel Anett és gyermekei arra ébredtek, hogy a szomszédjukban keletkezett tűz átterjedt az ő házukra is. A család pizsamában menekült ki a lángoló házból, az anyuka három tizenéves gyermekével és 9 hónapos kisbabájával vált földönfutóvá, ám ezzel nem értek véget a megpróbáltatásaik.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.07.11.
Módosítva: 2024.07.11.
önkormányzat Máltai Szeretetszolgálat Anett Csörög tűz

Ahogy arról a Metropol már korábban beszámolt, Sütő Anett és négy kiskorú gyermeke pizsamában menekült ki ikerházukból július 5-én, péntek reggel, amikor meglátták, hogy a szomszéd háza kigyulladt, a tűz pedig átterjedt az övékre is. Mire kiértek a tűzoltók, az otthonuk hamuvá lett, a csörögi családnak semmije sem maradt. Anett nem tudja, mitévő legyen, hiszen élete munkája vált semmivé, minden értékük bent égett a házban. A család ideiglenes szállóra került Budapestre, de az emberek nem hagyták őket segítség nélkül.

Korom és hamu veszi körbe a kiságyat, ahol Anett 9 hónapos kislánya aludt, miközben kigyulladt a szomszéd háza / Olvasói fotó

„Az első napok kilátástalannak tűntek, nem tudtam, mitévő legyek”

Anett egyedülálló édesanyaként neveli 13 és 9 éves fiait, valamint 11 éves és 9 hónapos kislányát. A tűz után úgy érezte, hogy senkire sem számíthat, hiszen szülei már nem élnek, és a rokonai bár próbáltak segíteni, testvére is két kisgyermeket nevel egy apró lakásban. A csörögi ház volt számukra a minden.

A gyerekek rémültek voltak, nem értették, hogy most mi lesz és hogy lesz. Sírtak egyfolytában

– mondta Anett a Metropolnak. A kilátástalan helyzetet tovább fokozta, hogy a tűz után valaki bement Anették leégett házának udvarába, és ellopott onnan dolgokat.

Elvileg csak az udvarra mentek be, és ami ott található volt, abból tulajdonítottak el. A szomszédok figyelmességének, illetve a hivatal gyors intézkedésének köszönhetően minden visszakerült…– mesélte az édesanya. A segítség nemcsak ebben az ügyben érkezett hamar, pár nappal a tragédia után a család elhelyezését is megoldották.

Anett kétségbe volt esve, hogy hogyan tovább, hiszen négy kiskorú gyermeket nevel egyedül / Olvasói fotó

„Úgy néz ki, hogy pénteken hazatérhetünk”

Anett az elmúlt napokat egy budapesti átmeneti szálláson töltötte négy kisgyermekével. Minden álma az volt, hogy találjanak egy hosszabb távú megoldást a számukra, ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat és ahova az adományokat is fogadni tudják. Erre a szálláson ugyanis nem volt lehetőségük.

Az önkormányzat, illetve a Máltai Szeretetszolgálat összefogással megoldást talált a számunkra, amiért nagyon hálásak vagyunk. Nagyon sokan összefogtak értünk, és úgy néz ki, hogy egy héttel a tragédia után, július 12-én, pénteken hazatérhetünk. Igaz, a saját házunk még romokban van, de egy ideiglenes megoldást kaptunk Csörögön, így legalább már a településre hazatérhetünk, ahol éltünk

– osztotta meg a jó híreket Anett. Ez a megoldás igaz, nem hosszú távú, de már nagy segítség a családnak, hogy ott elkezdhessék felépíteni az életüket újra.

Sok-sok szép családi emlék fűzi Anettéket a házhoz, ami leégett / Olvasói fotó

Minden hozzátartozónknak, ismerősnek és ismeretlennek, önkormányzatnak, illetve a Máltai Szeretetszolgálatnak szeretném megköszönni az adományokat, illetve a rengeteg ezzel járó munkát. Nagyon hálásak vagyunk mindenért, és igyekszem a segítséget viszonozni, ahogy csak tudom. A sok kedves és biztató üzenet, a rengeteg támogatás reménytelivé tette a mindennapjainkat– hálálkodott az édesanya.

A legnagyobb álmunk, hogy ismét legyen otthonunk, ahol szeretetben és békességben élhetünk. Nagyon bízom benne és minden erőmmel arra fogok törekedni, hogy ezt ismét megteremtsem gyermekeim számára! Sose fogom feladni

– zárta gondolatait Anett.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás