„Csak a csattanásra emlékszem” – megszólalt az Árpád hídi tragédia egyik túlélője

Tamás a három, balesetben részt vevő autó egyik sofőrje volt. Most sérüléseiről, a karambolról és emlékeiről vallott.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.07.10.
Módosítva: 2024.07.10.
Árpád híd baleset túlélő Budapest

Mint arról a Metropol több ízben beszámolt, múlt hét szerdán egy egész országot megrázó tragikus baleset történt Budapesten az Árpád hídon. Az elhunyt tettes, B. Róbert ugyanis egy lopott taxival, a sebességet jóval meghaladva, a haladási iránnyal ellentétesen, a szemközti sávban összeütközött egy suzukissal és egy másik, mögötte érkező taxissal. A becsapódás akkora volt, hogy mindhárom autó szinte megsemmisült, B. Róbert és a Suzukiban utazó jegyespár, Ervin és Mónika pedig elhunytak. A mögöttük lévő taxis és három utasa túlélték az óriási karambolt, kórházba vitték őket. Nagy Tamás, a taxisofőr most ezen emlékeiről beszélt a Tényeknek.

Totálkárosra tört Tamás autója – Fotó: Mihádák Zoltán

Csak magára a csattanásra emlékszem, meg arra a másfél percre nagyjából, hogy jön a mentő, valaki beszél hozzám, hallom az utasokat. De én utána elájultam, és a kórházban tértem magamhoz

– közölte megrázva. 

Tamás rendkívül súlyos sérüléseket, mellkasi szegycsonttörést és rekeszsérvet szerzett, ami nyomja a tüdejét és a gyomrát is. Hatalmas fájdalmai vannak még mindig, hónapokra munkaképtelen lett, pláne, miután az autója is totálkáros lett. Épp ezért bármilyen anyagi segítséget és támogatást elfogad, hogy újra tudja építeni teljesen tönkrement életét. 

A tragédiával kapcsolatban Tamáson kívül megszólalt Csernus Gábor, az elhunyt Ervin közeli ismerőse is:

Szerdán ezeket a meghívókat kézbesítették párjával, Mónikával, amikor is haladtak haza a Raktár utcai otthonukba. Ekkor történt a tragédia

– emlékezett vissza, kiemelve, a jegyesek családjai és rokonai nem bírják feldolgozni a történteket, miután most kellett volna házasodniuk. Ehelyett azonban a temetésükre készülnek.

A gyásznak az a folyamata volt a tagadás, hogy én ezt nem akarom elhinni

 – nyilatkozta Gábor.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás