„Azóta is rettegek és félek egyedül maradni” – 17 év után szólalt meg az injekciós rablótámadás áldozata

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a dollármilliomos Anne otthonában. A három maszkos betörő őt és párját is megkötözte, majd egy ismeretlen anyagot fecskendezett beléjük. A pár azóta sem heverte ki a történteket.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.07.01.
Módosítva: 2024.07.01.
tárgyalás méreg injekció áldozat

Ahogy arról a Metropol korábban beszámolt, három betörő tárgyalása folyik éppen az Egyesült Államokban. A férfiak 2007-ben betörtek egy házba Connecticutban, ahol egy ismeretlen szert fecskendeztek az áldozatok vérébe, amiről azt állították, hogy halálos méreg, majd rengeteg pénzt kértek azért cserébe, hogy megkapják az ellenszert. Egyiküket Magyarországon fogták el. Közel 17 évvel a történtek után végre megszólalt az egyik áldozat.

Azt hazudták az áldozatoknak, hogy halálos mérget fecskendeztek beléjük  Fotó: Pexels

A behatolók azt mondták az áldozatoknak, hogy meghalnak, ha nem kapnak tőlük 8,5 millió dollárt, de hamarosan rájöttek, hogy áldozataik nem tudják teljesíteni ezeket a követeléseket. Ezután jött a következő injekció: altatót fecskendeztek az áldozatok szervezetébe, és elmenekültek.

Az egyik áldozat, a dollármilliomos, Anne Hendricks Bass könnyek között mesélte el, hogy azt gondolta, meg fog halni azon az éjszakán, amikor a három férfi berontott művész párjával közös otthonába. A nő elárulta, hogy azon a hétvégén 3 éves unokájára vigyázott és a betörés idején ő éppen lefektette a gyermeket, amikor hirtelen zajra lett figyelmes:

Sikítást hallottam, majd dulakodás hangját. Nagyon ijesztő volt. Amikor kinéztem az ajtón három feketébe öltözött férfit láttam, amint felfelé rohantak a lépcsőn

– idézte fel a történteket az egyik áldozat, aki bevallása szerint tisztán emlékszik, hogy a behatolók megragadták, a padlóra dobták, majd megkötözték őt és a párját. A férfiak ezután olyan anyagot fecskendeztek be nekik, amelyről azt állították, hogy halálos méreg, ám később kiderült, hogy csupán sós oldat volt. Bass a bíróságon azt is elmondta, hogy a férfiaknál fegyverek és kések voltak, de soha nem látta az arcukat. A középkorú nőt ezután még hónapokig kísértette a támadás, valamint a lelki állapota azóta sem a régi.

A betörés előtt egyedül is nagyon jól éreztem magam otthon. Most már ezt nem mondhatom el. Azóta is rettegek és félek egyedül maradni

– fogalmazott őszintén a nő.

Bár a bűncselekmény után mind a négy tettes elhagyta az Egyesült Államokat, egyikük azonban visszatért és 2011 januárjában le is tartóztatták Illinoisban. A következő hónapban vádat emeltek ellene majd később, 2012 novemberében két társa ellen is. A román állampolgárt,  S. B. Barabást 2022. augusztus 16-án fogták el a rendőrök hazánkban. A férfi a múlt héten beismerte tettét: bűnösnek vallotta magát. A bűnözőt a tervek szerint szeptember 11-én ítélik el és hattól hét évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ha a bíróság elfogadja a vádemelési megállapodást.

 

 





Top hírek









Hírlevél-feliratkozás