Rejtélyes eltűnés: titokzatos magyar idegenhez szökhetett egy osztrák iskoláslány

A család szerint Martina az utóbbi időben sokat beszélt Magyarországról, így azt sejtik, hogy hazánkban rejtőzködik.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.06.05.
eltűnt ausztria keresés

Se éjjele, se nappala napok óta annak az Ausztriában élő bosnyák családnak, akik vasárnap óta keresik kétségbeesetten lányukat, a mindössze 13 éves Martinát. Az általános iskolás lánynak, Martina Janjišnak ugyanis vasárnap délután nyoma veszett: a lány délután sétált ki a neunkircheni Grafenbach-St. Valentinban található otthonuk kapuján, azóta semmilyen életjelet nem adott magáról.

A szülei szerint Martina megismerkedett egy rejtélyes magyar idegennel. Attól tartanak, hogy a lány Magyarországra szökött   Fotó: osztrák rendőrség

Csupán egyetlen nyomot hagyott maga után: egy bejelentés szerint ugyanis délután öt óra körül még látták a neunkircheni buszpályaudvar megállójában, ahol a helyszínre riadóztatott keresőkutyák is szagot fogtak. Ezek után viszont minden nyom eltűnt, a kislányt mintha csak a föld nyelte volna el. Szülei és ismerősei teljesen tanácstalanok és kétségbeesettek, ám az édesanyja nem zárja ki, hogy Martina Magyarországra szökött. A kislány ugyanis elég sűrűn beszélt az utóbbi időben hazánkról, méghozzá azért, mert a családja szerint kapcsolatban állt egy rejtélyes magyar idegennel, így szerettei nem tartják kizártnak azt sem, hogy Martina felült egy buszra, hogy azzal átszökjön a határ innenső oldalára. 

Mint azt a GP Maljevac című bosnyák lap megírta, a család pár éve költözött a bosznia-hercegovinai Odžak városából Ausztriába, azóta élnek Neunkirchenben. A szülők most minden energiájukat arra fordítják, hogy megtalálják imádott kislányukat és hazavigyék az otthonába. Ezért a család és a szülők is kérnek mindenkit Ausztriában és Magyarországon, hogy aki bármit tud Martináról vagy a kislány hollétéről, azonnal értesítse a ternitzi rendőrséget a 059133-3361-es telefonszámon, vagy az Alsó-Ausztriai Bűnügyi Rendőrség Hivatalát a 059133-30-3333-as telefonszámon.

Martina 155-160 cm magas, vékony testalkatú, barna szemű, sötétbarna hosszú hajú, homlokán frufruval. Utoljára szürke joggingban és fehér tornacipőben látták

 - adta meg a személyleírását a rendőrség. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás