Orbán Viktor: Soros György bíróságának ítélete vérlázító, felháborító, eszement!

„Töröm a fejem, hogy Brüsszelnek jobban fájjon az ítélet, mint nekünk” – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.14.
Módosítva: 2024.06.14.
Orbán Viktor Választás 2024 Európai Unió Bírósága Migráció, határvédelem béke

Megdöbbentő ítélet született az Európai Unió Bíróságán Magyarország ellen: 200 millió euróra, illetve további napi 1 millió euróra büntetik, amiért nem engedi be az illegális migránsokat. Ezzel a témával indult a péntek reggeli beszélgetés Orbán Viktorral a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a Jó reggelt, Magyarország! című rádióműsor vendége volt péntek reggel 
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején közölte, Soros György bírósága döntött a migrációs ügyben. A brüsszeli buborék tele van Soros embereivel, és az igazságszolgáltatás is tele van velük.

Van egy Soros-terv, miszerint évi egymillió migránst be kell hozni, és ennek érdekében mindent elkövet. Európából egy kevert kontinenst kell létrehozni, Soros embere elsőként üdvözölte ezt a döntést

– közölte a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Brüsszelnek nincs joga megmondani, hogy kivel éljünk együtt. 

Csak a magyarok mondhatják meg, hogy kivel éljünk együtt. Töröm a fejem, hogy Brüsszelnek jobban fájjon az ítélet mint nekünk

– tette hozzá.

Ezért hozták nyilvánosságra az ítéletet a választások után

Orbán Viktor úgy fogalmazott az ítélet kapcsán, hogy ezek brüsszeliek és sunyik. Éppen ezért hozták nyilvánosságra az ítéletet a választások után – tette hozzá.

„Nyilvánvaló, hogy a Brüsszelből fizetett pártok még nagyobb pofont kaptak voltak, ha az ítélet nyilvános lett volna”
– mondta. 

„Nincs megoldás a harctéren, és a béke oldalán vagyunk”

Orbán Viktor a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral való tárgyalásról azt mondta, nagyon kedvező megállapodás született. A Békemenet arról szólt, hogy Magyarország maradjon a béke szigete – mondta a kormányfő.

A migrációt is azért utasítjuk el, mert nincs békés élet, ha migráció van, és a béke melletti kiállás a migráció elleni fellépés is

– jegyezte meg Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, a NATO-val nincs konfliktusa Magyarországnak, szemben Brüsszellel. „Kiemelkedően együttműködőek vagyunk ebben a szervezetben, és 1300 magyar katona van külföldön, légtérrendészeti feladatokat látunk el több országban, és NATO-összekötők vagyunk több közép-ázsiai és afrikai országban” – tette hozzá. majd így folytatta: „A NATO a mi otthonunk. 31 NATO-ország azonban le akarja győzni az oroszokat, és ebben segíteni akarják az ukránokat, és csak így lehet véget vetni a háborúnak. A mi meggyőződésünk, hogy nincs megoldás a harctéren, és a béke oldalán vagyunk.”

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a NATO missziót szeretne Ukrajnában, és fegyvereket fognak átadni 3 csomóponton, az utóbbi helyek célpontok lehetnek. „Az ukrán misszió azt jelenti, hogy létrehozzák ezeket a fegyverátadási pontokat. Pénzt adnak, és kiképeznek ukrán katonákat is. Magyarország ebben nem akart részt venni, és ezt a problémát meg kellett oldani. Magyarország elérte, hogy sem pénzt, sem fegyvert nem ad ehhez a misszióhoz” – tette hozzá, megjegyezve, hogy a NATO szempontjai nem előzhetik meg a magyar érdekeket.

Mindent megkaptunk, amit akartunk, cserébe mi nem fogjuk blokkolni az ukrán misszió létrehozását

– fogalmazott a kormányfő.

Ezért volt nagy jelentősége a választásoknak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a románok és a lengyelek mennek bele a háborúba, míg a szlovákok óvatosak. A fizikai közelség megnövelni a veszélyt, és ezt érvként kell használni. A kormányfő arról is beszélt, hogy a választások is nagy szerepet játszottak abban, hogy sikerült elérni ezt az eredményt.

A háború és a béke oldalában a béke oldalán lévők nyertek, és ezt megértették Washingtonban és Brüsszelben is. Megerősítést és kötelezettséget kapott a magyar kormány a háború és a béke kérdésében

– tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Az európai emberek akarata világos jelzés

A miniszterelnök elmondta, a választások idején többször beszélt arról, hogy próbálták megállítani a háborúpárti vonatot az unióban. Orbán Viktor szerint a magyar helyzetnek is jót tenne, ha az európai vezetők a béke felé mozdulnának el.

„Az történik, ha a kormányok meglátják, hogy a háborúpárti kormányok vereséget szenvednek, akkor a békéről kezdenek el gondolkozni. Az európai emberek nem akarják ezt a háborút, és minél inkább háborúpártiak lesznek az európai kormányok, akkor az emberek elfordulnak tőlük. Az európai emberek akarata világos jelzés” – mondta. „Az európai választással máris lelassítottuk a háború felé száguldó vonatot. Ha visszatér Trump, akkor nemcsak időt nyertünk, hanem megvan a békepárti együttműködés” – tette hozzá.

Kérdéses Le Pen és Meloni megállapodása

Orbán Viktor egyelőre nem biztos abban, hogy létrejön egy megállapodás a francia Marine Le Pen és az olasz Giorgia Meloni között. „Ebben a pillanatban zajlanak a tárgyalások, lassan araszolnak egymás felé. A magyarok lehetőségei korlátozottak, annak ellenére, hogy a mandátumok felét elhoztuk” – tette hozzá.

Nézd meg a teljes beszélgetést!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás