Orbán Viktor: „Két választást tartottak. Mind a kettőt megnyertük”

Brüsszelnek üzent a miniszterelnök a választások éjszakáján.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.10.
Módosítva: 2024.06.10.
Orbán Viktor választások Európai Parlament (EP)

Orbán Viktor éjfél után tartott beszédet a Fidesz választási eredményváróján. Beszédét azzal kezdte: ugyan lehetne még egy órát várni, de attól tart, addigra már senki nem lesz ébren. Ezt követően köszönetet mondott minden választópolgárnak, aki részt vett ezen a különleges, kettős választáson – melyen egyébként rekord mennyiségű ember járult az urnákhoz.

57 százalékos volt a részvétel Magyarországon. A demokrácia köszöni szépen, jól van! 

A mai napon két választást tartottak. Mind a kettőt megnyertük" – folytatta. 

"Háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket. Amit tudunk: van Budapesttel együtt 20 vármegyei közgyűlés Magyarországon: mindegyiket megnyertük. Elvesztettünk három megyei jogú várost, és megnyertünk négy megyei jogú várost. Ami Budapestet illeti, itt még várnunk kell, de biztosan mondhatjuk, hogy Alexandrának igaza volt" – utalt a miniszterelnök arra, hogy péntek reggel Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára lemondott a főpolgármester-jelöltségről.

Ami az EP-választás üzenete, az úgy fogalmazható meg, hogy Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak. Ha a háború és a béke közt kell választani, a békét választják. Megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika

 – emelte ki Orbán Viktor.

Összegezve az EP-választás eredményét, a következő távirat-jellegű üzenetet fogalmazta meg a kormányfő Brüsszel számára:

"Migráció STOP, gender STOP, háború STOP, Soros STOP, Brüsszel STOP."

Az EP-választás részeredményeiről ide kattintva lehet részletesebben olvasni. Itt a budapesti önkormányzati választási eredményekről írtunk, itt pedig a megyei jogú városok közel végleges önkormányzati választási eredményeiről.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás