Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Orbán Viktor miniszterelnök a hétfői EU-csúcsot követően jelentkezett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.
Brüsszel EU-csúcstalálkozó eu-csúcs tárgyalás

Mint ahogy arról a Metropol beszámolt, hétfő kora este megkezdődött a tagországok vezetőinek soron kívüli munkavacsorája Brüsszelben. Orbán Viktor több megbeszélésen vett részt, a nap végén, késő este pedig Facebook-bejegyzésben összegezte a levont következtetéseket.

Mint írta: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát.

Az európai választás eredménye egyértelmű: a jobboldali pártok megerősödtek, a baloldal és a liberálisok teret vesztettek. A Néppárt viszont ahelyett, hogy a választókra hallgatott volna, végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal: a mai napon alkut kötöttek, és leosztották egymás között az EU vezető pozícióit. Fittyet hánynak a valóságra, fittyet hánynak az európai választás eredményére, és fittyet hánynak az európai emberek akaratára. Ne legyünk naivak: tovább fogják támogatni a migrációt, és még több pénzt és fegyvert küldenek az orosz–ukrán háborúba.

Mi ebbe nem nyugszunk bele! Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal

– olvasható a kormányfő bejegyzésében.

Az eseményen az Európai Tanácsot alkotó állam- és kormányfők arról egyeztetnek, hogy kiket jelöljenek az Európai Unió két intézményének, az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezető pozícióiba, valamint az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének.

Az esti vacsora előtt Orbán Viktor több kormányfővel is találkozott személyesen, mint azt írtuk, a magyar miniszterelnök először Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalt, majd ezt követően találkozott még Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfővel.

Jobbról támadunk! Brüsszeli egyeztetés Mateusz Morawieckivel

írta a találkozókról a kormányfő a Facebook-oldalán, amelyhez egy fotót is megosztott.

Majd csatlakozott hozzájuk Janez Jansa, amelyről szintén felkerült egy fotó:

Janez Jansával bővült a csatársor. Magyar-lengyel-szlovén egyeztetés az EU-csúcs előtt

– írta Orbán Viktor.

Ezek után sem volt megállás, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este, az uniós csúcstalálkozó előtt tárgyalást folytatott Mark Rutte holland miniszterelnökkel Brüsszelben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A megbeszélésen kétoldalú és nemzetközi kérdésekről volt szó – közölte a sajtófőnök, a találkozóról pedig a magyar miniszterelnök is megosztott egy fotót.

Találkozó Mark Rutte holland miniszterelnökkel

– írta. 


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás