Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel tárgyalt

A tárgyaláson mások mellett értékelték az európai parlamenti választások eredményét.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
Orbán Viktor Giorgia Meloni fotó eu-csúcs tárgyalás

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben megbeszélést folytatott Giorgia Meloni olasz kormányfővel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia
Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő Brüsszelben 2024. június 17-én Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A tárgyaláson értékelték az európai parlamenti választások eredményét, egyeztettek a európai jobboldallal kapcsolatos politikai kérdésekről, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács előtt álló feladatokról, valamint a magyar EU-elnökségi tervekről.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor hétfő délután Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel is tárgyalt Brüsszelben, a téma az európai jobboldali erők összefogása volt.

Bemelegítés 

A találkozóról a miniszterelnök a Facebook-oldalán is beszámolt:

Bemelegítés az esti EU-csúcsra. Találkozó az olasz miniszterelnökkel, Giorgia Melonival

írta a fotóhoz Orbán Viktor, amelyen az olvasható:

Olasz–magyar barátságos.

 

Top hírek

főpolgámester

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

A Kúria eltasította Karácsony Gergely indítványát, és helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere. Karácsony Gergely ennek nagyon örül, Vitézy Dávid pedig közölte: furcsállja, hogy Karácsony örül saját indítványa bukásának, vizsgálja a döntést, és fenntartja az alkotmányjogi panasz lehetőségét.









Hírlevél-feliratkozás