Hoppá! Nem lesznek idén hőhullámok és jövő héten lesz a legmelegebb a nyáron? - nagyon bizarr ez az előrejelzés

Idén, ha hinni lehet az egyik nagy időjárási portálnak, elmaradnak a nyári hőhullámok és az augusztus lesz a legmelegebb hónap, de akkor sem lesz olyan hőség, mint a jövő héten. Vajon tényleg így lesz?



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2024.06.15.
időjárás vízpart hőhullám

Most már mindenki javában találgatja, hogy milyen nyár elé nézünk. Banánérlelő forróságra számítsunk többszöri hőségriadóval, vagy egy kellemes, 25-30 fok körüli, teljesen átlagos nyárra. Nos, a Klímapolitikai Intézet korábbi előrejelzése szerint az átlagnál melegebb lesz a nyár, sőt többszöri tartós hőhullámok is megkeseríthetik az életünket. Ezzel szemben az AccuWeather egészen mást mond.

DSC_4449
Reméljük, azért hosszú ideig lesz ilyen időjárás ezen a nyáron is / Fotó: Németh András (Illusztráció)

Ebben a hónapban például 19-től durvul be az időjárás, így jövő hét szerdán már 35 fokra számíthatunk az AccuWeather szerint. 20-21-én is marad a kánikula 33-34 fokkal, majd ezt követően 24-29 fokra készülhetünk a hónap végéig, tehát egyáltalán nem kell hőségtől tartanunk.

Júliusban gyakorlatilag egyáltalán nem lesz esős időszak, így bátran lehet bármilyen vízparti, akár balatoni nyaralást tervezni, kivéve július 5-6-át, amikor zápor-zivatar várható. A hónap első felében 25-30 fokra készülhetünk, míg a hónap második felében két olyan nap lesz, amikor 30-31 fokos meleg lesz, a többi napokon ez alatt lesz a hőmérő higanyszála, így hőségriadóra ekkor sem kell készülnünk.

És akkor elérkeztünk az augusztushoz, amely az AccuWeather prognózisa szerint idén várhatóan a legmelegebb lesz. Így várhatóan azok járnak jól azok közül, akik belföldi vízparti nyaralást terveznek, akik erre a hónapra tartogatják szabadságukat. A hónap első négy napján 32 fok várható, ám ezt követően 20-ig mindössze két olyan nap lesz, amikor elérjük a 30-31 fokos meleget. Ezt követően pedig esőssé válik az idő és 25-26 foknál már nem lesz melegebb. Vagyis nagyon úgy néz ki, hogy idén elmaradnak a nagy hőségriadók, amit vélhetően senki nem fog bánni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás