Bejelentették: űrlényekről tart sajtótájékoztatót a Vatikán

A Vatikán utoljára 1978-ban beszélt az idegenekről.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.16.
űrlény ferenc pápa Vatikán sajtótájékoztató

Hűha: 36 év után, május 17-én, pénteken sajtótájékoztatót tart a Vatikán az űrlényekről és a természetfeletti jelenségekről. Ilyesmire legutóbb 1978 februárjában került sor. Az egyház tájékoztatása szerint péntek délben kezdődik majd a sajtótájékoztató, amelyen három magas rangú vatikáni egyházi méltóság vesz részt: Victor Manuel Fernandex bíboros, Armando Matteo, és Daniela Del Gaudio. A három megszólaló igazi szakértője a témának, a bíboros a Vatikán hitoktatója, Matteo a Pápai Nemzetközi Akadémia Mária-jelenések és Misztikus Jelenségek Megfigyelő Központjának igazgatója, utóbbi pedig a Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum Egyetem és a római San Bonaventura előadója.

A Vatikán sajtótájékoztatót tart pénteken az idegenekről és a természetfeletti jelenségekről /Fotó: Jie / Twitter

Az esemény hatalmas hullámokat vert az űrlényhívők körében: nem tudják mire vélni, hogy 36 év után miért pont most tartja fontosnak a Vatikán, hogy az idegenekről nyilatkozzon. A DailyStar beszámolója szerint azért volt szükség, hogy a Vatikán is állást foglaljon a témában, mert az utóbbi években megnőtt az idegenekről és a természetfeletti jelenségekről szóló jelentések száma. 

Franjo Seper bíboros nyilatkozott a témában:

A Pápa és a tisztviselők lépése szükséges volt. A hírek és jelenések gyors terjedése szükségessé teszi a gyakori zarándoklatokat, így az egyházi hatóságoknak gyorsan felül kell vizsgálnia az ilyen ügyek érdemi részeit.

A bíboros szerint a sajtótájékoztatón a Vatikán új iránymutatást hirdethet arról, miként kezelik az idegeneket, vagy az állítólagos idegeneknek vélt jelenségeket. Eddig a pápa és a nyomozócsoportja szinte minden ilyen feltevést elutasított, tavaly év végén azonban már óvatosan fogalmazott az egyházfő:

Eddig ez elképzelhetetlen volt. Ha például holnap megjelenne egy marslakó expedíció és néhányan közülük hozzánk jönnének... Marslakók, igaz? Zöld idegenek, azzal a hosszú orral, és nagy fülekkel, ahogy a gyerekek festik le őket. Akkor, ha az egyik azt mondaná, hogy »én meg akarok keresztelkedni!« akkor mi történne?

– tette fel a kérdést a pápa, melyre végül ő maga adott sajátos választ:

Soha nem volt zárva az ajtónk, soha.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás