Tehetetlenek a vadbefogók: így vezet a nő, akinek mérges kígyó költözött az autójába

A szakemberek is felsültek...Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.15.
autó mérges kígyó szakember

Döbbenten vette észre az ausztrál Lisa Kournelis, hogy egy kígyó költözött az autójába. Épp egy dobozt akart betenni a hátsó ülésre, amikor onnét egy sziszegő csúszómászó nézett vissza rá. A nő az első ijedelem után négy kígyóbefogó szakembert is segítségül hívott, de egyikük sem tudta eltávolítani a múlt hónapban beköltözött potyautast a kocsiból.

Képünk illusztráció/Fotó: Pexels

Csak annyit sikerült kideríteniük, hogy az állat egy vöröshasú ausztrál sikló (Pseudechis porphyriacus), amely mérges kígyónak számít, harapása erős fájdalmat és duzzanatot okozhat, ám ritkán halálos. Az állathatározó szerint ezek a hüllők támadás helyett inkább a menekülést választják, ha veszélyt észlelnek. Lisa vendége azonban úgy tűnik, nem érzi magát fenyegetve, mert esze ágában sincs elhagyni új lakhelyét. Újdonsült gazdája ezért úgy döntött, hogy a különös helyzet dacára továbbra is használja autóját, csupán védőfelszerelésben vezet, hogy elkerülje az esetleges marásokat. 

Nincs más választásom. Eddig nem bántott, de egy nap talán megtörténhet

– mondta az ABC-nek.

Bár a kígyó eddig nem mutatott agressziót, kisebb problémákat azért okozott: időnként aktiválja a kocsi riasztóját, és – noha nyilvánvalóan semmit nem eszik a zárt utastérben – ürüléket rendszeresen hagy maga után a járműben

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás