Megindító összefogással segítenek az otthonát elvesztő királyhegyesi családnak

Két sztrókot túlélt, a férje rokkantnyugdíjas és a háza is leégett Katalinnak. A borzalmas áprilisi tűzeset túlélőinek gyűjtést szerveztek a királyhegyesiek.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.05.23.
Módosítva: 2024.05.23.
összefogás szomszédok Királyhegyes tűzeset segítség

A királyhegyesi Duma család hét tagja csodával határos módon élte túl azt a tűzesetet, melyben csaknem mindenüket elvesztették. A helyiek, látva a nehéz helyzetbe került házaspárt, különleges adománygyűjtést szerveztek nekik május 24-re.

A királyhegyesi Duma család mindenét elvesztette az április tűzben. Fotó: Duma Katalin

Dumáénál húsvétkor összegyűlt az egész család. Katalinhoz és férjéhez, Jánoshoz egészen Németországból utazott haza lányuk, a vejük, valamint 3 gyermekük. Azonban a meghitt családi összejövetel egy sosem feledhető tragédiává vált, mert tűz ütött ki április 2-án este a királyhegyesi házban.

A héttagú Duma család élete azon múlt, hogy Katalin még fennmaradt és a telefonján játszott, mikor mindenki más már lefeküdt aludni. Így amikor hirtelen kialudt a közelében égő lámpa fénye, észrevette a kert irányából jövő világosságot. Azonnal felkeltette a férjét, akivel látták, hogy lángokban áll az otthonuk. A szeles, viharos idő miatt a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy mire mindenkit felkeltettek, már csak az ablakon át tudtak kimenekülni.

Ha én is lefeküdtem volna aludni, mindnyájan bent égtünk volna!

– idézte fel a szörnyű estét Katalin, aki egyelőre nem tudja, hogyan kezdhetnék újra az életüket.

Duma Katalin és férje, Duma János nagyon hálás a sok segítségért. Fotó: Duma Katalin

A férj nemrég vált munkanélkülivé, Katalin pedig rokkantnyugdíjas, ám otthonuk elvesztésével gyakorlatilag nincstelenekké váltak. Egészen nyár közepéig lesz hol lakniuk, de hosszú távú megoldást kell találnia a házaspárnak. A szülők lánya és annak férje most szerettek volna hazaköltözni, ám a történtek miatt Németországban kell folytatniuk az életüket. 

A legkisebb segítségért is hálásak lennénk, de a legnagyobb szükségünk a pénzre lenne, hogy tudjunk hol lakni.

– fejtette ki a korábban 2 sztrókot túlélő asszony, aki végtelenül hálás azért az összefogásért, ami kialakult a falubeliek között. A helyiek az önkormányzattal együtt egy segítő rendezvényt tartanak május 24-én, pénteken este 6 órától a királyhegyesi művelődési házban.

Információink szerint a helyszínen egy adománygyűjtő dobozt is kihelyeznek majd, melynek a teljes összegét a Duma család kapja. Többek között a Hegyesi Dalkör műsora is látható lesz az eseményen, melyre szeretettel várják mindazokat, akik tudják, hogy együtt sokkal többet tehetnek, mint egyedül.

A tragikus eseményről Katalinék egy ismerőse posztot is tett ki, melyet Katalinék számlaszámával együtt ITT TUDSZ megnézni.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás