Gyerekek tesztelték a magyar honvédséget: felvonult a high-tech haderő - Fotók

A vártnál is nagyobb sikert aratott a honvédelem napja alkalmából rendezett családi nap a Bálna Honvédelmi Központban! Közel tízezren vettek rajta részt a hétvégén, kicsik és nagyok nézhették meg testközelből a magyar hadsereg szupermodern hadászati eszközeit és élvezték a látványos bemutatókat.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.05.28.
honvédelem Bálna Honvédelmi Központ gyereknap Budapest

Nemcsak a katonaság iránt érdeklődőket, hanem egész családokat vártak a gyereknapi hétvégén, május 25-én és 26-án a Bálna Honvédelmi Központba (BHK). Az egy éve átadott komplexumban Magyarország honvédőinek életébe nyerhettek bepillantást a gyerekek és a szüleik. 

Gyerekek bújhattak a katonák bőrébe. Testközelből látták, milyen honvédnek lenni / Fotó: HM Zrínyi Nonprofit Kft., honvedelem.hu

Ütőképes haderő 

Ritkán akad olyan pillanat, amikor a Magyar Honvédség ilyen széles skálán mutatja meg, miből áll hazánk ütőképes ereje. A katonaság iránt érdeklődő fiatalok és felnőttek is ellátogathattak a honvédség egyik legjelentősebb programjára, a magyar honvédelem napja alkalmából két napon át betekinthettek a kulisszák mögé: megnézhették a digitális katonák felszerelésének bemutatóját, de maguk is kipróbálhatták, milyen katonának lenni.  

A látogatók közelebbről is megismerkedhettek az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred AM31-es aknamentesítő hajójával, valamint a Magyar Honvédség Sportszázad katonai erőpróbáin megmérkőzhettek a katonasportolókkal és olimpikonokkal

A gyerekek a honvédelmi központ -1 szintjén kipróbálhatták a katonai akadálypályát, a mászófalon és a Lynx harckocsival kialakított gokartpályán pedig megízlelhették, milyen magyar katonának lenni.  

A gyerekek izgalmas, katonai feladatokban próbálhatták ki magukat /
A gyerekek izgalmas, katonai feladatokban próbálhatták ki magukat / Fotó: HM Zrínyi Nonprofit Kft., honvedelem.hu

A rendezvény fő célja a magyar hadsereg ütőképességének megmutatása volt. A Bálna Honvédelmi Központ munkatársa szerint sikerült a kitűzött célt túlszárnyalnia a Magyar Honvédségnek: közel tízezer embert érdekelt a magyar honvédség bemutatkozása.  

 Testközelben a hadsereg  

„Sikerült megmutatnunk azokat a high-tech honvédelmi eszközöket, amikkel a Magyar Honvédség az elmúlt időszakban fejlesztette állományát. Nagy sikert aratott az aknamentesítő hajónk, sokan érdeklődtek utána, fedélzetére felszállhattak a fiatalok és a felnőttek is” – árulta el a Bálna Honvédelmi Központ munkatársa, hozzátéve: a honvédség toborzósátra iránt is sokan érdeklődtek.   

Volt olyan fiatal, aki csak azért jött el a rendezvényre, mert katona szeretne lenni és előtte testközelből akarta látni, milyen egy hivatásos katona élete. Az érintett korosztály feltehette a kérdéseit a katonáknak, de bemutatkoztak például a kadétprogramok, az altisztképzés, tisztképzés és persze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is. Egyszóval, a látogatók megismerkedhettek azokkal a képzésekkel, amiknek a segítségével közelebb kerülhetnek a Magyar Honvédséghez

 - zárta szavait a BHK munkatársa.

A Bálna Honvédelmi Központ gyereknapi összefoglaló videóját itt tudod megtekinteni: 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás