10 évnél idősebb autók kitiltása: „Hülye ötlet! Ki vesz nekem új kocsit?” – kiakadtak a budapestiek Karácsonyék ötletére

Megkérdeztük a budapesti autósokat, mit gondolnak Karácsony Gergelyék legújabb dilijéről, a tíz évnél idősebb autók kitiltásának ötletéről.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.05.14.
Karácsony Gergely autó kitiltás Szentkirályi Alexandra

Ha kitiltják a tíz évnél öregebb autókat, akkor vegyenek nekem egy új kocsit! Már mindent kitalálnak az autósok ellen: őket húzzák le a legjobban, miközben őket is büntetik a legnagyobb mértékben” – mondja László, aki 50 éve vezet, de mint fogalmazott, ilyen hülyeséget eddig még tapasztalt. „Úgy akarják rám kényszeríteni a BKV-zást, hogy elveszik a parkolóhelyeket.”

„Már csak azért is átgondolatlan és észszerűtlen a Karácsony Gergely vezette főváros elképzelése arról, hogy kitiltanák a tíz évnél régebbi autókat Budapestről, mert ezzel a budapesti lakosok tömegei közlekedését lehetetlenítenék el”mondta a Magyar Nemzetnek Knezsik István, az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjármű-importőrök Egyesületének elnöke. A szakember hangsúlyozta, hogy nem elsősorban a gépjármű életkorán múlik, hogy mennyire szennyező, hanem a karbantartás és a használat mikéntjén.

Karácsony Gergely és holdudvara tervére egyébként Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje hívta fel a figyelmet a napokban. A Metropol által megkérdezett budapestiek pedig kivétel nélkül tiltakoznak a „csődpolgármester” és csapata újabb agyszüleménye ellen. 

Egy átlagos parkoló Budapesten: az itt várakozó autók többsége 10 évvel öregebb Fotó:  Metropol

Budapesten a többség nem teheti meg, hogy új autót vásárol Karácsony Gergelyék ötlete miatt... Szerintük inkább azzal kellene foglalkoznia a például Salgótarjánban kampányoló főpolgármesternek, hogy működőképessé teszi a várost, amelynek a vezetését rábízták. 

Ebben a parkolóban például egy tíz évnél fiatalabb autót sem találtunk Fotó:  MK

„Ez egy hülye ötlet! A szegényebb embereket teszik lehetetlenné, azokat, akik nem tudnak egy Lexust venni. Nem a gazdagoké a város – mondja Marika. Márta szerint: „Szerintem nem ezzel kellene foglalkoznia Karácsony Gergelynek, hanem például az ételelosztást kellene megszervezni először, hogy minden ember lakjon jól!” Egy másik budapesti így vélekedik: „Szerintem nagyon nem jó ötlet, mert nagyon sok családnak nem telik új kocsira. Van más, ami jobban szennyezi a környezetet, Karácsonyék foglalkozzanak a fővárosi buszokkal például. Vagy az eszetlen forgalmi változtatásaikkal, aminek a hatására dugókban ücsörgünk és szennyezzük a levegőt – ecseteli Magdolna

Ez nonszensz, a többségnek nem luxuscikk az autó, hanem azzal viszik a gyerekeiket iskolába, óvodába. Egyébként is, most nem azzal kellene foglalniuk, hogy kitiltják a tíz évnél idősebb autókat, hanem azzal, hogy egyáltalán működjön a város! Nincs kaszálva, minden tiszta szemét, össze-vissza torlódnak az autók mindenhol. Az Astorián például ezer éve csinálják azt az egy szerencsétlen zebrát. A minap leesett az egyik épületről egy jókora darab, úgy ugrottak szét a turisták, azóta sem hálózták le a homlokzatot...

– meséli Éva.

HIDVÉGHI Balázs; PINTÉR Sándor; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra buktatta le Karácsonyék szervezkedését  Fotó: Balogh Zoltán

Karácsonyék a gazdagok pártjára álltak. Újabban a 10 évnél régebbi autók kitiltásával fenyegetőznek. Egy hangfelvétel tanúsága szerint azon dolgoznak, hogy bizonyos kerületekbe ne lehessen bemenni, szerintük túl régi autókkal. A budapesti kocsik kétharmada 10 évnél régebbi, ez 440 ezer autót jelent. A kitiltásuk egyszerűen azt jelentené, hogy több százezer budapesti családnak azt mondják, hogy bocsi, de túl régi a kocsi. Karácsonyékat és Gyurcsányékat egyszerűen nem érdekli, hogy mi lesz az emberekkel egy ilyen döntés után

– figyelmeztet a fideszes főpolgármester-jelölt, aki hozzátette: „Jól ismerjük ezt a poros baloldali bagázst, Gyurcsány már évekkel ezelőtt üzent azoknak, akiknek nem tetszik ez a tempó. El lehet innen menni, aki meg nem megy, azt kitiltják! Szerintem meg itt az ideje, hogy ők menjenek el, takarítsuk ki őket a Városházáról! Változást Budapesten!

Nézd meg Szentkirályi Alexandra videóját!

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás