Újabb nagyotmondás: nem szedte le barátja gigaplakátját Karácsony Gergely, nevetgélve elsétált előtte





Csak a kameráknak szólt a „kemény duma” az óriásplakátok ellen: a főpolgármester a XVIII. kerületben járt, ahol vidáman elsétált Szaniszló Sándor polgármester óriásplakátja alatt.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.03.09.
Szaniszló Sándor Karácsony Gergely homlokzat Budapest plakát

Nem vágta le saját kezével Karácsony Gergely főpolgármester azt a XVIII. kerületi önkormányzat homlokzatát befedő óriásplakátot, amelyen szövetségese, a DK-s Szaniszló Sándor mosolyog a kerületiekre. Pedig éppen az épület előtt vonult el a főpolgármester többedmagával, amikor munkalátogatáson vett részt a városrészben. Azt nem tudni, hogy kivételezett-e a barátjával, vagy meggondolta magát, hiszen néhány napja még arról beszélt, hogy „Budapest épületei nem hirdetőoszlopok”, és „saját kezűleg maga távolítja el a gigaplakátokat, ha más nem teszi meg...”

A főpolgármestert csak elméletben zavarják a gigaplakátok – ha a barátjáról van szó, nem zavarja, Szaniszló Sándorral együtt sétálgat alatta Fotó: Facebook

„Azon dolgozunk, hogy megmutassuk, a forrásaink összehangolása és egymás kölcsönös támogatása mellett a fejlődést kormányzati ellenszélben is fenn tudjuk tartani” – summázta Szaniszló Sándor Karácsony Gergely látogatásának lózungokkal teli „eredményét”. A kölcsönös támogatás igaz lehet, hiszen a gigaplakát a helyén maradt. Pedig amekkora svunggal nyilatkozott a gigaplakátokról korábban, elvárható lett volna a főpolgármestertől, hogy látványosan levágja Szaniszló hirdetményét. Lehet, annak nagyobb népszerűsége lett volna a helyi tévében, mint a semmitmondó frázispufogtatásnak... 

Karácsony jött, a plakát marad: a főpolgármester „plakátellenes háborúja” csak a kameráknak szólt 
Fotó: Olvasói

Karácsony Gergely szerint „az óriásplakátok illegálisak”
„Szeretném mindenkinek megüzenni, hogyha a bírósági döntés ellenére sem veszik el a plakátjaikat, akkor a saját kezemmel fogom őket levágni” – konkrétan ezt közölte posztjában Karácsony Gergely, aki azt is hozzátette: „Meg fogjuk tisztítani Budapestet az illegális gigahirdetésektől”. A főpolgármester kijelentése azért is érdekes, mert egyébként a Fővárosi Önkormányzat az egyik legnagyobb hirdető, és éppen ő vezeti azt... 

Budapest egyik legnagyobb homlokzatfelületet igénylő plakátját éppen a főpolgármester adta bérbe Fotó: Facebook

Vitézy Dávid egy Facebook-posztban emlékeztette, hogy az egyik legnagyobb homlokzatot épp a főpolgármester hivatala adja bérbe, Kelenföldön. A korábban kollégiumként funkcionáló épületen egy tíz emelet magas plakát látható. 


A társasházi lakóknak amúgy jól jön a bevétel

A homlokzati plakátok milliókat hozhatnak egy társasház kasszájába, míg Karácsony Gergely semmit nem tett a lakókért. Mind a társasházak, mind a lepukkant bérházak tulajdonosainak általában nagyon is jól jön az extra bevétel, ami miatt egy ideig plakát takarhatja el az ablakukat. A befolyt összeg a házé lehet, ebből újíthatnak fel sokszor úgy, hogy elkerüljék a saját zsebbe nyúlást.

„70 milliónál tartunk – és messze nincs még vége – a számolásban, hogy mennyibe fog kerülni a tetőcsere, amit a saját zsebünkből fogunk fizetni. Ha bármelyik reklámcéget érdekelné a házunk homlokzata, én bizony kiadnám! Az egybites tiltás helyett ésszerű szabályozásra lenne szükség, amely például meghatározza, hogy egy adott területen maximum mennyi ideig, legfeljebb mekkora területen lehetséges ilyen óriáshálókat elhelyezni. Szabályozná azt is, hogy a bevétel (haszon) zöme ne a reklámcégeké, hanem a társasházaké legyen. A sok tekintetben előttünk járó, a lakásállomány negyvenévnyi lerohadását elszenvedni nem kényszerült Bécsben is van közterületi reklámháló a házakon” –fejtette ki a neten Karácsony bejelentésével kapcsolatban egy lakó.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás