Fontos bejelentést tett Nyitrai Zsolt, több millió embert érint

A miniszterelnök főtanácsadója hangsúlyozta: „a cukorbetegek számíthatnak Magyarország kormányának támogatására”.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.10.
Módosítva: 2024.03.10.
Nyitrai Zsolt kormány diabétesz

Friss videóval jelentkezett Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap reggel a több tízezres követőtáborral rendelkező Facebook-oldalán.

„Készül a Nemzeti diabétesz-stratégia, amelynek megalkotásában együtt dolgozunk a cukorbeteg civil és szakmai szervezetekkel. A stratégia egyik célja, hogy a megelőzésre és a szövődmények kialakulásának elkerülésére fókuszáljunk. Ennek eredményeként januártól olyan gyógyszereket fogadtunk be a tb-be, amelyek a cukorbetegség korai fázisában segítenek megelőzni a szív- és veseelégtelenséget. A cukorbetegek számíthatnak Magyarország kormányának támogatására” – írta Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt: „Készül a Nemzeti diabétesz-stratégia” (Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

„Hazánkban több, mint 1 millió 200 ezer cukorbeteg él. Magyarország kormánya kiemelt figyelmet fordít a diabétesszel élő honfitársainkra. Az őket képviselő civil szervezetekkel együttműködési megállapodást kötöttünk, együtt dolgozunk a cukorbeteg emberekért, és együtt alkotjuk meg a Nemzeti diabétesz-stratégiát” – mondja videójában Nyitrai Zsolt. Vagyis 1,2 millió cukorbeteget és szeretteiket, így közvetve több millió embert érintő további kedvező változások várhatók az eddig elért eredményeken túl. A miniszterelnök főtanácsadója videójában az eddig elért eredményekről is beszélt:
„Megreformáltuk a közétkeztetést, és speciális felügyeletet biztosítunk a nevelési-oktatási intézményekben. A cukorbeteg-szervezetek modern eszközöket és anyagi támogatást kapnak. Az 1-es és 2-es diabéteszes betegek adókedvezményben részesülnek, a cukorbeteg gyermekek után mára emelt összegű családi pótlék jár, és nyáron szinte ingyen tudnak táborozni.”

A videóban megszólal dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár is.
„A Nemzeti diabétesz-stratégia keretében célunk, hogy a megelőzésre és a szövődmények kialakulásának elkerülésére fókuszáljunk. Hatalmas eredmény, hogy januártól olyan gyógyszereket fogadtunk be a tb-be, amelyek a cukorbetegség korai fázisában segítenek megelőzni a szív- és veseelégtelenséget. A szakmai szervezetekkel közösen folyamatosan vizsgáljuk az innovatív gyógyszerek hatékonyságát.”

Nézd meg te is a teljes felvételt!

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás