„Majdnem a fejemre esett”: életveszélyes az épületek mellett sétálni Erzsébetvárosban





Életveszélyes sérülést is tud okozni a hulló vakolat. Ezúttal szerencsésen megúszta az a fiatal nő, akinek majdnem a fejére esett egy nagy vakolatdarab Budapesten, a VI. kerületben.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.03.08.
Erzsébetváros vakolat ház

Ha nem akarod elveszíteni a fejed, felfelé is nézzél! – hatalmas vakolatdarab esett majdnem egy nő fejére Erzsébetvárosban a Székely Bertalan utcában. A fiatal nő az eset után ijedségében azonnal le is fotózta a földön széttört darabot, amihez azt írta: „majdnem a fejemre esett…”

Majdnem egy nő fejére esett a vakolat Fotó: Facebook

A fénykép felkerülése után az emberek azonnal elárasztották a kommentszekciót. Az egyikük ezt írta: 

A Székely nagyon veszélyes, múltkor pont egy barátnőm mellé esett le a házról egy nagy tégladarab! Felhívtuk az önkormányzatot, szerintük a társasház dolga, a társasház közös képviselője szerint közterületen van. Mutogatáson kívül semmit nem tudnak!

 – írta.

A mi házunk és a szomszédos ház is pályázott, de mindkettőt elutasították, mivel szerintük nem volt elég pénze a háznak! Akkor mire fel a pályázat?? A rossz állapotban lévő házak pont a legveszélyesebbek, azok hogyan fognak megújulni? Sehogy

 – írta egy másik. 

Míg egy másik nő a gyermekét félti, ha ebben az utcában sétál. 

Ott szoktam sétálni a gyerekekkel… Ez a legnagyobb parám, hogy ráesik valami

 – írta. 
 

Leszakadt a plafon 

Korábban az életveszélyes állapotokra panaszkodtak Józsefvárosban az Illés utca 20. szám alatti önkormányzati lakások bérlői. Egy lebontott épület miatt vizesedett az egész ház fala, mindenkinél megjelent a penész, a leomló vakolat pedig egy kiskutya halálát okozta. Erről a Ripost számolt be még 2021-ben.

„Félünk a saját lakásunkban, nem merünk aludni. Május hetedikén hajnalban leszakadt a plafon, és a kiskutyát agyonütötte. Süti kutya értelmetlen halála nagyon megviselt minket. Szerencsére akkor nem voltunk a lakásban, mert mi is megsérülhettünk volna. Hatalmas darabok estek le a falról, még az asztal is kettétört, amire ráesett” – mondta korábban Borbála a lapnak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás