"Nemcsak szolgálatot teljesítettek, hanem életet mentettek" – Zsaruk kísérték kórházba a budapesti kislányt





Életmentés lett egy átlagos forgalomellenőrzésből Kispesten. Egy két és fél éves kislányt sürgősen kórházba kellett szállítani, a rendőrök jókor voltak jó helyen.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.03.14.
rendőr Heim Pál Gyermekkórház segítség gyerek

A XIX. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai március 6-án délelőtt éppen forgalomellenőrzést végeztek a kispesti Vak Bottyán utcában, amikor egy személyautó vezetője kért tőlük segítséget. A nagypapa kétségbeesve tudatta velük, hogy az unokája rosszul van és éppen a kórházba tartanak vele, ám attól félnek, hogy a forgalom miatt túl későn fognak oda érni. Szinte azonnal villant a kéklámpa, felharsant a sziréna, és az ájult kislányt rohamtempóban vitték a kórházba. 

Farkas Béla törzszászlós és Lakatos János zászlós / Fotó: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

Múlthét szerdán egy szülő legrosszabb rémálma vált valóra, amikor Barbara kislánya egy vírus okozta betegség miatt rosszul lett, majd elájult. Nem sokat gondolkoztak, azonnal a nagypapa segítségével autóba szálltak a gyermekkel és a Heim Pál Gyermekkórház felé vették az irányt. Az utcából kikanyarodva vették észre a rendőrautót, akiktől segítséget kértek. 

A két és fél éves kislány édesanyjával utazott a család kocsijában, nagyapja és édesanyja érthető zaklatottsággal számoltak be róla, hogy a gyermek rossz állapotban van, már kétszer eszméletét veszítette. Láttuk, hogy késlekedni óriási hiba volna, ezért a szolgálati autóval a család gépkocsija elé álltunk, majd megkülönböztető jelzés használatával, egyaránt törekedve a biztonságos, és időveszteség nélküli haladásra a Heim Pál Gyermekkórházba vezettük a családot

– írta le a történéseket Farkas Béla törzszászlós és Lakatos János zászlós, a két intézkedő rendőr.

Hála a rendőrök segítségének néhány percen belül a kórházba értek, ahol a kislány azonnal orvosi segítséget kapott. Mint utólag kiderült, a gyermek hasmenés miatt kiszáradt, ellátása után állapota stabilizálódott.

Elkérték az elérhetőségemet és még aznap fel is hívtak, hogy érdeklődjenek a kislányom állapotáról. Hatalmas köszönettel tartozunk az egész családommal feléjük, mert aznap nem csak szolgálatot teljesítettek, hanem életet mentettek

– részletezte az édesanya, Barbara.

A gyors intézkedésnek köszönhetően két nap után el is hagyhatták a kórházat és azóta szerencsére már teljesen meggyógyult a kislány.





 





Ezeket olvastad már?
„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás