„Sejtettük, hogy nagy a baj" – mentőhelikopter szállt le az óvoda mellett Szigetszentmiklóson





A helyiek szerint nagy robbanás előzte meg a tüzet.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.02.15.
tűz óvoda szigetszentmiklós kigyulladt

Hatalmas füstfelhőre és lángoszlopra lettek figyelmesek a szigetszentmiklósiak szerdán, (február 14.) kora reggel a Csépi úton. Egy ház kigyulladt, percek alatt lángokban állt, és nem sokkal később már teljes terjedelmében égett:

tűz
A tűz többméteres magasságba csapott fel Fotó: Pexels.com (illusztráció)

Egy hatvan négyzetméteres családi ház égett szerdán reggel Szigetszentmiklóson, a Csépi úton. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, az épület már teljes terjedelmében égett

közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Információink szerint a lángoló ház közvetlenül szomszédos egy magánóvodával, azonban a tűz kitörésének idején még nem voltak bent a gyerekek, az érkező szülők pedig már messziről észlelték a lángokat. A helyiek szerint borzalmas volt a látvány.

Olyan nagyok voltak a lángok, hogy már akkor észre lehetett venni, amikor az ember még csak közeledett az utca felé. Olyan öt méter magas lehetett a tűzoszlop, ami feltört

– mesélte egy helyi asszony. Hozzátette, úgy tudják, hogy a házban egy férfi élt egyedül, aki a tűz idején is bent volt, a lángokat pedig egy hangos robbanás előzte meg, amit többen is észleltek az utcában. 

Mentők, meg nem sokkal később még egy mentőhelikopter is jött, ami a Mű útnál szállt le. Akkor sejtettük, hogy nagy a baj, mert a férfi is bent volt

 – tette hozzá az asszony. Információink szerint a férfi életveszélyesen megsérült, így őt a helyszíni ellátás és stabilizálás után végül a helikopterrel szállították kórházba. 

Szerencsére a lángokat a kiérkező tűzoltók eloltották, így az nem terjedt át másik épületre, köztük az óvodára sem. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a lángokat, erre később, a tűzvizsgálat fog választ adni. Lapunk az üggyel és a férfi állapotával kapcsolatban felkereste az Országos Mentőszolgálat munkatársait, a következő választ kaptuk: 

„A helyszínről egy 60 év körüli férfit súlyos égési sérüléssel szállítottak bajtársaink kórházba” – írta Szűcs Nóra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás