Lemondott nyereménye nagy részéről a nyertes





Meglepő döntés: elengedte a mázlista a frissen nyert mesés összeg csaknem kétharmadát.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.02.25.
Módosítva: 2024.02.25.
szerencsejáték lemondás nyeremény sorsjegy

1 millió dollárt nyert kaparós sorsjegyen Ohióban egy férfi, de végül csak a harmadát kapta meg. Az ok az amerikai szerencsejátékokra jellemző kifizetési szabályokban rejlik, amelyek értelmében a főnyeremény csak 20 évre elosztva, évenként 50 ezer dollár kiutalásával szerezhető meg. Azok a játékosok, akik egy összegben kívánják felvenni nyereményüket, kisebb összegre számíthatnak, jelentős adófizetési kötelezettség mellett.

Képünk illusztráció (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

Mivel az ohiói nyertes az utóbbit választotta, nyereménye emiatt először 500 ezer dollárra, majd adózás után 360 ezer dollárra apadt. Viszonyításként az Origo megemlíti, hogy az amerikai államban a háztartások éves átlagjövedelme mintegy 67 ezer dollár, aminek az ötszörösét, átszámítva nagyjából 130 millió forintot kapott így is a szerencsés férfi.

A nagy összegű nyeremények az Egyesült Államokban egyáltalán nem számítanak kivételesnek. A régóta halmozódó lottó-jackpotok például valóban rekordösszegekre emelkedhetnek, ám ezek szinte mindig több évre vagy akár évtizedekre elosztott kiutalások formájában vehetők fel





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás