Derékba törte a gyönyörű artistalány álmait a szörnyű autóbaleset – Gina 200-nál repült ki a szélvédőn





Professzionális szintem űzte az akrobatikus elemekben gazdag show-táncot, artistaképzőre járt és a légtorna különböző változataiban is tehetséget mutatott, ám egy vagánykodni próbáló fiatal miatt derékba törtek az álmai. Gina már bánja, hogy beült ahhoz a fiúhoz, aki a kocsit felgyorsította 200-ra. A lány kirepült a szélvédőn és deréktól lefelé lebénult.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.02.03.
Gina csehország Parasport baleset bénulás

Gina öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos autóbalesetet, ami teljesen megváltoztatta az életét.

A Magyar Jégkorong Szövetség szeretné hazánkban is meghonosítani a parahokit. / Fotó: KKP / Metropol

Öten kocsikázni mentünk Siófokra, de a sofőr rekordot szeretett volna dönteni. Kitalálta, hogy megmutatja, hogy 200-zal is tud hajtani. Jött viszont egy hatalmas kanyar, ezért a velem együtt hátul ülő két barátommal megkértük, hogy inkább lassítson, de ő mindenáron imponálni akart a mellette ülő barátnőjének. Ahogy elérte a kívánt sebességet, átszakítottuk a szalagkorlátot, én pedig kirepültem az autóból

– elevenítette fel a történteket Gina. A lánynak több bordája eltört, illetve súlyosan károsodott a 2-3-as csigolyája. A gerince egybecsúszott, ezek után alig tudták megmenteni.

A papírforma szerint nyaktól lefelé le kellett volna bénulnom, és a kezem sem mozoghatna. Csodának számít, vagy hatalmas mákom volt, de így is nyolcvan százalékban lerokkantam. Az orvosok megmondták, hogy a sportolói múltamnak köszönhetem, hogy a hátizmom megakadályozta, hogy a csigolyák még jobban elmozduljanak. Azt is ennek köszönhetem, hogy egyáltalán a kerekesszékben képes vagyok magabiztosan ülni

– mesélte Gina.

A lány már a baleset helyszínén felfogta, hogy nagy valószínűséggel lerokkant, így nem élhet azzal a lehetőséggel, amit napokkal a baleset előtt ajánlott neki egy ismert hazai cirkusz, hogy szerződjön hozzájuk revütáncosnak.

Egészen addig az eszméletemnél voltam, míg be nem vittek a kórházba. Ahogy nekicsapódtam a földtöltésnek, a hátamon feküdve elkezdtem nézni a csillagos eget. Éreztem, hogy fájnak a karjaim, viszont semmi mást nem éreztem. Megpróbáltam felülni, de nem sikerült. Ebből tudtam, hogy mi a helyzet, de lelkileg nem törtem össze. A barátaimtól cigarettát kértem, és a mentősök is meglepődtek, hogy viccelődtem velük

– mesélte Gina. A sportoló 16 éves koráig fitkidezett. Ez egyfajta ötvözete a táncnak, az akrobatikának és a gimnasztikának. Gina a csapatával számos nemzetközi versenyen, többek között Európa-bajnokságon is részt vett.

Gina korábban számos nemzetközi versenyen, többek között Európa-bajnokságon is részt vett. / Fotó: KKP / Metropol

Néha még visszajárok hozzájuk. Gyakran meghívnak, hogy nézzem meg őket a versenyeiken. Olyankor persze a szívem mélyén vágyom rá, hogy én is ott legyek velük a parketten, és egy kicsit bánt, hogy már nem vagyok képes duplaszaltót ugrani, de tudok örülni a sikereiknek” – mondta Gina.

A lány egy évet eltöltött a Baross Imre Artistaképző Szakiskolában, ahol a légtornásznak készült, majd Székesfehérvárra ment táncolni. A balesete után sem szeretett volna a sportnak végleg hátat fordítani, ezért jelenleg is intenzíven kosárlabdázik néhány barátjával, illetve egy évvel ezelőtt csatlakozott egy kerekesszékes kézilabda-csapathoz.

Az edzéseken fantasztikus a hangulat. Rendszeresen szívatjuk egymást. Én például gyakran megfogom a többiek székét, akik aztán magukkal húznak

– nevetett Georgina. Gina mostanában a parahokival ismerkedik.

Ő az egyik résztvevője a České Budějovicében a visegrádi országok részvételével, illetve Albánia meghívásával, január 31. és február 4. között szervezett Winer Emil Open nevű rendezvénynek. Ennek lényege, hogy a parasportolók összemérhessék erejüket, tapasztalatot cseréljenek, illetve felhívják magukra a figyelmet. A Magyar Jégkorong Szövetség szeretné hazánkban is meghonosítani a Csehországban már komolyabb hagyományokkal bíró parahokit, ezért ebből a célból több kiválasztott sportolót is kivitt a nemzetközi rendezvényre.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás