Brutális széllel és felhőkkel folytatódik a hétvége, mutatjuk a részleteket





Nem nyugszanak meg a viharos erősségű széllökések hazánkban.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.02.10.
időjárás viharos széllökés felhők csapadék

Szombat reggel keleten még erősen felhős lesz az ég, majd délelőtt ott is kisüt a nap. A déli, délutáni órákban országszerte napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, majd este dél felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, a Kisalföldön viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki az ország keleti részére, ahol akár 70 km/órás széllökések is lehetnek.

szél időjárás
Viharos széllökések, és felhős ég várható a hétvégén /Fotó: Pexels (Képünk illusztráció)

Vasárnap jórészt borult lesz az ég, majd napközben főleg hazánk délkeleti felén felszakadozik a felhőzet, ezt követően erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű. Az ország nyugati, északnyugati felén többfelé várható eső, záporeső, másutt szórványosan számíthatunk záporra, néhol zivatarra. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik. Délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet hazánk északnyugati felén 9 és 14, délkeleti felén ugyanakkor 15 és 19 fok között alakul.

Hétfőn többnyire közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Szórványosan valószínű eső, zápor, a Dunától keletre néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél főleg a Dunántúl északi felén több helyen megerősödik. Hajnalban 2, 7, kora délután általában 8, 13, keleten 14, 16 fokot mérhetünk, számolt be róla a Met.hu.

 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás