Sziklaugró pingvinek, gyilkos bálnák: Jégkorszak Interaktív Állatbemutató nyílik Nyíregyházán





A mintegy kéthektáros komplexumban robot kardszárnyú delfinek is helyet kapnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.25.
Módosítva: 2024.01.25.
Gajdos László Jégkorszak Interaktív Állatbemutató állatpark Nyíregyháza

Ilyen nincs, és mégis van! Pontosabban pár hónap és lesz! Magyarországon nyitja meg kapuit a Jégkorszak Interaktív Állatbemutató a nyíregyházi állatparkban, amely egyedülálló szenzáció egész Európában. Gajdos László, az állatpark igazgatója a Hír TV-nek elárulta, olyan fajok is megcsodálhatók lesznek majd, melyeket korábban soha nem láthattak a látogatók hazánkban. A mintegy kéthektáros komplexumban robot kardszárnyú delfinek, sziklaugró pingvinek, sőt gyilkos bálnák is helyet kapnak.

Gajdos László megépítette az ország első és egyetlen biodómját (Fotó: Hírtv/YouTube)

Gajdos László elárulta, tízéves kora óta állatkert-igazgatónak készült, 28 évvel ezelőtt pedig úgy döntött, életre szóló kalandra vállalkozik, és létrehozza a saját állatkertjét. Az egész egy illemhelyből kialakított oroszlánházzal kezdődött, és bár az elmúlt két évtized nem volt sétagalopp, László hatalmasat alkotott: megépítette az ország első és egyetlen biodómját, idén tavaszra pedig létrehoz egy valódi jégkorszak-birodalmat, ami párját ritkítja a kontinensen.

„Az alapötletünk egy jegesmedve-tenyészközpont létrehozása volt, majd úgy döntöttünk, Európában egyedülálló módon kialakítunk egy hűtött termet az állatainknak, automatikusan záródó tetővel, ami tavasz végén összezáródik és hűti a teret a nyári forróság ellen” – mondta el Gajdos László igazgató. Hozzátette, a jegesmedvék mellett mamutok élethű másai is várják májustól a látogatókat.

„Épül egy kalandútvonal, ahol a látogatók fatörzsekből készült hajókkal mehetnek végig a száguldó folyón, mellettük pedig kardszárnyú delfinek bukkannak majd fel. A modern kor gyerekeinek is szeretnénk kedveskedni: ezek az állatok a tudomány mai állása szerint a legjobb technikákat felhasználva az eredeti, élő delfinek hű másai lesznek, tehát robotok”

– árulta el László, aki bízik benne, hogy a látványossággal elérik az egymilliós látogatószámot.

Nézd meg a HírTV teljes videóját!


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás