Otthont és esélyt kapott az autóban élő hajléktalan óbudai idős pár





Csaknem két hete számolt be a Metropol arról a hajléktalan párról, akik kutyájukkal egy autóban éltek Óbudán és reményük sem volt egy élhető otthonra, eddig.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.01.23.
Módosítva: 2024.01.23.
Óbuda autó kutya pár hajléktalan

Ahogy arról lapunk hírt adott a Bécsi út egyik parkolójában élt egy piros roncsautóban Mária és Sándor, illetve szeretett kutyájuk. A jármű szó szerint a túlélésre volt alkalmas a párnak, akik nem is napról napra, hanem óráról órára éltek. Hajléktalanszállóra mindennél jobban szeretet kutyájuk miatt nem mentek, mert az állatot nem érezték volna biztonságban, aki nagyon régóta a családtagjuk. Mária és Sándor megpróbáltak segítséget kérni az óbudai önkormányzattól, ám ott süket fülekre találtak problémájukkal. 

A közterület-felügyelők is voltak itt nemrég, fizetőssé fogják tenni ezt a parkolót és elviszik a roncsautókat. Nekünk is mennünk kell. Hiába kértünk segítséget, nem foglalkoznak velünk. Remélem, találunk majd egy albérletet, és akkor minden rendben lesz

– mondta Sándor a Metropolnak, aki akkor azt is elárulta, hogy nagyon félnek, mert a parkolót, ahol az „otthonuk” van fizetőssé akarják tenni. 

Fotó: Fügedi Richárd/Metropol

Végül az idős párnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat alapította MR Lakásalap Nkft. tudott érdemben segíteni. Ez olyan mértékben sikerült, hogy Mária és Sándor szombaton (január 20.) már be is költözött a társaság által felajánlott krízislakásba, amelyet majd pár kicsinosít maguknak. Az ingatlant egy rendkívül kedvezményes feltételekkel bérelhetik tovább. 

Az idős házaspárnak és kutyájuknak végre nem kell az utcán élniük Fotó: MR Lakásalap

Az otthonteremtési akcióban szerepet vállalt a #petisegit tiktokker is, akinek a közreműködésével máris jelentkezett néhány támogató a nehézsorsú pár élethelyzete megkönnyítéséhez. A lakásalap és a tiktokker továbbra is várják a jólelkű segítők jelentkezését, akik az újrakezdéshez bármit – bútort, ágyneműt, háztartási eszközöket, élelmiszert – hozzá tudnak tenni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás