Nyitrai Zsolt: A kormány közéleti munkája a párbeszéden alapul





A kormány a közéleti munkáját a párbeszédre alapozza, fontos stratégiai döntések előtt mindig megkérdezi az állampolgárok véleményét, és fontos elv a „szolgáltató állam” koncepciója is – mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 15. jubileumi rendezvényén kedden, Budapesten.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.23.
Módosítva: 2024.01.23.
stratégia Nyitrai Zsolt konzultáció

Nyitra Zsolt a közéleti párbeszédre utalva kitért a legfontosabb kérdésekben lefolytatott nemzeti konzultációkra, amelyekből eddig tizenhatot bonyolítottak le például a nyugdíj, az illegális migráció, az alaptörvény, a családtámogatások rendszere vagy az állatvédelem és a zöldenergia témájában.

 

A politikus a legutóbbi, néhány napja zárult nemzeti konzultációról elmondta, azt több mint 1,5 millióan töltötték ki

Ezek a vélemények igenis mindenhol megtámasztják a nemzeti érdeket és a nemzeti álláspontot

 – fogalmazott, hozzátéve, hogy egyik konzultáció sem maradt következmények nélkül, hiszen mindegyiket követte valamiféle szabályozás.

Nyitrai Zsolt a másik kormányzati elv, a szolgáltató állam koncepciója kapcsán említette többek között a nemzeti diabétesz stratégia kidolgozását, a cukorbeteg gyerekek nyári kedvezményes táboroztatásának lehetőségét az Erzsébet-táborokban – amelyen ötezer gyerek vett részt – vagy a népszámláláskor használt táblagépek átadását civil szervezeteknek és iskoláknak, illetve a Gondosóra-program elindítását.

Nyitrai Zsolt kitért arra, hogy több mint harmincezer táblagépet adtak át ingyenesen, a Gondosóra-programra pedig eddig 450 ezer 65 év feletti regisztrált. A diszpécserszolgálat napi 1500 hívást fogad, naponta átlagosan 27 esetben kell mentőt hívni és napi átlagban a súlyos esetek száma 33.

A főtanácsadó kiemelte: a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjában részt vevő szervezetek képviselői a legfontosabb szolgálatot végzik, hiszen a munkájukkal életeket mentenek, hosszabbítanak meg, az egészségmegőrzésre törekednek. A programmal egy működő rendszer indult el, ami jó példa a civil szektor, a kormányzat és a cégek sikeres és eredményes együttműködésére – hangoztatta, megjegyezve, hogy a programot a Miniszterelnöki Kabinetiroda szakmailag és anyagilag is támogatja.

 





 





Ezeket olvastad már?
10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás