Már visszaszámlálhatsz: ekkor köszönt be az igazi, kemény tél





Szerdán és csütörtökön akár 11 fok is lehet, ám jövő héttől indul a kemény lehűlés. Január tíztől éjszakánként fagyni fog és napközben sem lesz 1-2 foknál melegebb.



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2024.01.03.
Módosítva: 2024.01.03.
időjárás melegfront hőmérséklet

Karácsony előtt kicsit ránk ijesztett a tél, a többcentis havazással, ám a karácsony már inkább a tavasz jegyében telt. Az elmúlt napok sem voltak igazán téliesek, sőt január 2-án és 3-án akár 11 fok is lehet napközben, ami nem tipikusan januári időjárás. Ám a melegfront elég erős szelet is hoz magával.

Fotó: Pixabay

Igen ám, de vajon meddig tart ki ez a tavaszias időjárás? Nos, a koponyeg.hu számításai szerint péntektől, január 5-től hatalmas zuhanásba kezd a hőmérséklet. Addig még 10–11 fokos maximumokban bízhatunk, ám hétvégére már csupán 6–8 fok várható, ráadásul esőben is lesz részünk ebben a két napban. Jövő héttől, január 8-tól azután kezdődik az igazi tél. A hét első napján még 5 fokban is reménykedhetünk, ám ezt követően minden nap kell éjszakai fagyokkal számolnunk, ráadásul napközben sem emelkedik majd a hőmérséklet 1–3 foknál feljebb. 

Így, aki még nem tette meg, vegye ki a szekrény mélyéről a vastag télikabátot és a bundás csizmát, ugyanis a hideg nem egy-két naposnak ígérkezik. Az idokep.hu portál 30 napos előrejelzése szerint például januárban egyetlen nap sem lesz, amikor 5–6 foknál magasabbra kúszik fel a hőmérő higanyszála, éjszakánként pedig vagy fagyni fog, vagy nulla, maximum plusz 1 fok várható.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás