Még mindig hazavárja édesanyja a 20 éve eltűnt Mátét, akinek 18. szülinapja után veszett nyoma Budapesten





Január 3-án volt 20 éve, hogy nyoma veszett Döbröntei Máténak. Az akkor 18 éves Máté átutazóban volt Budapesten, amikor eltűnt. A rendőrség azóta is keresi a fiút. Nem telik el úgy nap, hogy édesanyja ne gondolna az eltűnt Mátéra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.08.
Máté eltűnt Budapest keresés

Sötétkék dzseki, fekete-fehér edzőcipő és sötétszürke bársonynadrág: ebben az öltözetben veszett nyoma 20 évvel ezelőtt Döbröntei Máténak Budapesten. Az akkor 18 éves fiú átutazóban volt a fővárosban, születésnapja után pár nappal, amikor rejtélyes körülmények között eltűnt. Évekkel ezelőtt kiderült, hogy Mátét a Teve utcánál látták utoljára, ott még mentőt is hívtak a zaklatott állapotú, öngyilkossággal fenyegetőző fiúhoz. A tini azonban magához ragadta hátizsákját, és egy óvatlan pillanatban kirontott a mentőautóból, és elrohant. Ismerősök állítják, már azóta is összefutottak Mátéval, aki csak annyit üzent édesanyjának, hogy jól van. 

Máté 18 évesen tűnt el, 20 évvel ezelőtt (Fotó: Facebook / Eltűnt emberekért-megoszthatod)

Máténak húsz éve veszett nyoma

A két évtizede eltűnt Mátét még mindig eltűnés miatt körözi a rendőrség. A fiú mostanra 38 éves, az akkori viselete pedig már biztosan megváltozott, édesanyja szerint azonban a jellemző vonásai az évekkel sem módosulhattak túlságosan. Máté 185 cm magas és vékony testalkatú volt eltűnésekor. Fülei enyhén elállóak, különös ismertetőjele pedig két első foga (kapafog) középen, amelyek fordított "V" alakban csorbultak. Az eltűnésnek már 20 éve, édesanyja azonban azóta is minden nap hazavárja fiát. 

Abban az évben, februárban Budapesten látták, akkor azt a szakaszt, utcákat róttuk, míg pár évvel később az egyik ismerőse szólt, hogy egy buszon látta, azonban, amikor összenéztek, Máté elkapta a tekintetét, és leszállt. Ezek után napokig utaztam azon a vonalon, de soha nem bukkant fel

Érkezett egy jelentés Kaposvárról is, ott egy ismerős találkozott, beszélt vele. A fotómat is átadta neki. Az asszony azt mondta, elmélázott a képen, majd visszaadta azzal, hogy üzeni nekem, hogy jól van” – mesélte korábban Máté édesanyja a Borsnak.

Máténál volt egy 60 literes, keki-fekete hátizsák, igazolvány, TB-kártya, kulcscsomó, fotók és telefon is
(Fotó: police.hu)

DNS-minta alapján is keresték már Mátét

A 2004-es események után 2019-ben újra elővették Máté aktáját és újabb jegyzőkönyvet vettek fel az édesanyjával, aki DNS-mintát is adott a kereséséhez, a fiúnak azonban azóta sem sikerült a nyomára bukkanni. Édesanyja még 2020-ban az emberek segítségét kérte, hátha látott valaki olyan balesetet, melynek Máté lehetett az áldozata.

Keresek olyan szemtanút, aki esetleg látott olyan gázolásos balesetet anno Budapesten, ahol hasonló alkatú fiatalember lehetett az áldozat és semmilyen hírforráson nem jelent meg

– írta közösségi oldalán egy posztban az édesanya, aki 20 éve szakadatlanul reménykedik fia hazatértében. 

„Itthon, nem csak a mai napon, de mindig ég a gyertya; igaz, ez halovány fény, de bízom és hiszek Benne, hazatalál!” – írta az édesanya még 2014-ben. 

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelkielsősegély-szolgálatot.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás