Csapadékkal érkezik a hidegfront

Ismét készülhetünk a hóra.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.11.
időjárás havazás hidegfront

A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon alakítja, ennek hatására marad a derült, száraz, hideg, téli idő. Észak felől azonban a nap folyamán egy hidegfront érinti az országot, emiatt növekedni kezd a felhőzet.

Fotó: Metropol

Csütörtökön az északkeleti határnál késő este hószállingózás nem kizárt. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 fok körül alakul – áll a Köpönyeg előrejelzésében.

Péntekre megjön a csapadék, az ország északkeleti részein fordulhat elő hózápor. A szél élénk, néhol erős lehet, napközben pedig plusz 2 fokra van kilátás. A hétvégén hosszú órákra kisüthet a nap, mert a szél elfújja a felhőket. Ezzel együtt viszont a hajnali farkasordító hideg is visszatér, akár mínusz 12 fok is lehet reggelente. A délutáni hőmérséklet plusz 1–3 fok között alakul majd.

A rendkívüli hideg miatt továbbra is érvényben van a vörös kód, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását. Az intézkedés várhatóan szombat reggel 8 óráig marad hatályban.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás