Titokzatos objektumok követtek a világűrben egy kínai űrhajót

A drónra hasonlító elemek ráadásul rádiójellel is jelentkeztek.Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.12.23.
idegen objektum űr űrhajó Kína

Egy titkos projekt keretein belül Kína újra űrhajót küldött az űrbe, senki sem tudja, hogy miért. A kínai médiába is csak annyi jutott el, hogy az űrhajó egy bizonyos ideig föld körüli pályán fog keringeni, majd a tervezett időben hazatér. Ebben az időszakban a céljuk az űrtudományi kísérleteik végrehajtása. A program alatt azonban meglepő dologra lettek figyelmesek: 6 titokzatos objektum követte az űrhajót a küldetés során.

ufo
Idegen objektumok követték őket az űrben. Fotó: Pexels (Illusztráció)

Végül rájöttek, hogy a drónra hasonlító eszközök az űrhajó levált részei voltak, melyekről nem tudtak. Fogalmuk nem volt róla, hogy a gépezet leválaszt majd pár darabot magáról. Kiderült, hogy ezek az elemek extra adatgyűjtésre szolgáltak – írja a UNILAD.

Arra is fény derült, hogy az objektumok ráadásul rádiójeleket is kibocsájtottak Észak-Amerika felett bolyongva. A szétvált elemeket egy amatőr asztronauta vette észre, amiről megjegyzést itt tett X-en (korábbi Twitteren) keresztül. Az objektumokat az angol abc első hat betűjének nevezte el: A, B, C, D, E, F.

Elképzelhető lehet, hogy az A elem egy másik közeli, idegen objektumról származik, de ez csak egy spekuláció. Nincs rá jelenleg bizonyíték.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás