"Persze nem egyszerű, de bízunk a csodában" – Nehéz karácsony vár a 3 éves nagybeteg Majára





A 13 éves Márió veleszületett izombetegségben, testvére, a három éves Maja pedig daganatos betegségben szenved. A két gyermek betegsége és gyógyíttatása az egész családot nagyon megviseli.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.12.23.
karácsony család kezelés daganat

Nem egyszerű az élete annak a kiskunfélegyházi családnak, akiknek két gyermekük is komoly betegségben szenved. A legnagyobb fiuk, a 13 éves Márió veleszületett izombetegségben szenved, ami miatt egészen kiskora óta kerekesszékhez kötött. Ha ez nem lett volna elég, a csupán 3 éves kislányuknál Majánál pár hete daganatot diagnosztizáltak.

A család rengeteg megpróbáltatáson ment át / Fotó: BAON

Fülöp Alexandra és Rácz Dávid három gyermeket nevelnek. Közülük kettő súlyos betegségben szenved. Szerencsére a középső fiuk, a 4 éves Patrik egészséges. A fiatal szülők bár nagyon nehéz körülmények között élnek, nem kértek külső segítséget, igyekeztek minden problémájukat maguk megoldani. Nemrég viszont kiderült, hogy a kislányukat, Maját daganatos betegség miatt sürgősen meg kell műteni.

Emlékszem, szeptember 21-én kezdődött a baj, én Máriót vittem Budapestre gerincvizsgálatra és az apjuk maradt otthon a kisebb gyerekekkel. Mindkettő beteg volt, ezért nem mehettek óvodába. Dávid napközben azt vette észre, hogy Maja botladozik és folyamatosan elesik. Másnap elvittük az orvoshoz, de akkor még nem gyanakodtuk komolyabb problémára

– mesélte az édesanya.

Mivel később a kislánynál görcsös rohamok jelentkeztek, a kecskeméti kórházba vitték. Hosszú vizsgálatok következtek, ám végül a daganatot Budapesten, a Tűzoltó utcai gyermekklinikán vették észre. 

Több mint nyolc centiméter átmérőjű mellkastumort diagnosztizáltak Majánál

 A vizsgálatokat gyors műtét követte, október 26-án távolították el a daganatot, amiről kiderült, hogy részben rosszindulatú. A kislányra további vizsgálatok, kezelések vártak még, majd kiderült, kemoterápiára is szükség lesz.

Megérkeztek a várt eredmények. Sajnos egy része a daganatnak rosszindulatú volt. Ebből maradt bent egy kicsi, az idegszálak között. Megkapta az első kemoterápiás kezelést is, elég jól viselte, csak egyszer hányt. Kap szteroidot, ezáltal tud már mászni, segítséggel járni

– árulta el Alexandra testvére, Barbara.

A kislányt múlt héten vitték vissza a kórházba, ahol egy újabb hetet kell eltöltenie. Egyelőre az is kérdéses, hogy a család együtt ünnepelheti-e a karácsonyt.

A kezelés miatt sajnos 2-3 nap alatt kihullott Majácska haja. Persze nem egyszerű, de bízunk a csodában, hogy ennyi áldozat után Majácska gyógyul

– tette hozzá a nagynéni.





 





Ezeket olvastad már?
Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás