"Most végre karácsonykor mindenki itthon lesz" – 3 év után először a családjával ünnepelhet a súlyos beteg Hannácska





Csillag Hanna már 5 éves kora óta küzd a csontrákkal. Idén azonban végre nem a kórházban tölti az ünnepeket.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.12.22.
család gyermek karácsony ajándék

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, a 8 éves Hannánál 2020-ban Ewing-szarkómát diagnosztizáltak, amely a második leggyakoribb gyermekkori csontdaganat. A bátor kislány széles mosollyal az arcán vette fel a harcot a szörnyű kórral, összesen 14 kemoterápiát és 25 sugárkezelést kapott. A kislány idén végre a családja körében töltheti az ünnepeket.

Hanna és testvére, Zsebi már alig várják a karácsonyt  Fotó: Mate Krisztian

Ránézésre senki sem gondolná, hogy a mindig mosolygós Hannácska minden nap mekkora harcot folytat az életéért. A kislány daganatát sajnos nem tudták kivenni teljesen, mivel a gerincén, a csigolyák között helyezkedett el. A szervezetében mikroszkopikus részek maradtak a tumorból, amelyek gyakorlatilag akármikor aktiválódhatnak. Bár a kislány már rengeteg kezelésen átesett, a betegsége nem enyhül. Ha jobban van, akkor az a kedves és csupa-mosoly kislány, akinek ennyi idősen lennie kell, de amikor támad a kór, hatalmas fájdalmakat él át.

Hála Istennek a Szentestét sosem kellett kórházban töltenie, mert a legerősebb kemoterápia után is haza tudott jönni. Akkor viszont csak 2 napig maradhatott az új évet már nem tölthettük együtt.

– emlékezett vissza az elmúlt évekre Hanna édesanya, Krisztina.

A kislány már alig várja az ünnepeket. Munkatársunknak büszkén mesélte, hogy már a levelet is elküldte a Jézuskának, hogy mit szeretne majd találni a karácsonyfa alatt. Édesanyja szerint azonban a legnagyobb karácsonyi ajándék nekik nem más, minthogy végre az egész család együtt ünnepelhet.

Most először lesz a három év alatt egy olyan karácsonyunk, ahol mindenki itthon lesz és nem a kórházról fog szólni! Ennél jobb ajándékot elképzelni sem tudnék.

– árulta el könnyekkel a szemében a négy gyermeket nevelő édesanya.

A szülők azonban minden nap azon törik a fejüket, hogy hogyan fogják átvészelni az év hátralévő részét, ugyanis nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak. Mióta Hanna édesapját kirúgták a munkahelyéről a család gyakorlatilag a GYOD-ból él hónapról hónapra. Krisztina rokkantnyugdíjasként még kap némi támogatást, de ez sem elég ahhoz, hogy fedezzék a költségeiket.

Nagyon sokat gondolkozunk Gyurival, hogy hogyan oldjuk meg az idei karácsonyt. Egyelőre örülünk, hogyha lesz étel az asztalon és a számláink ki lesznek fizetve.

– mondta.

Hanna és húga Zsebi szerencsére mindezekből semmit sem vesz észre és nagyon lelkesek. A kislány lapunknak azt is elárulta, hogy az egyik legnagyobb vágya, hogy az ő házuk is ki legyen világítva.

Veszünk majd új karácsonyfadíszeket is, meg csomó másmilyen díszt is, égőt a házra kívülre, hogy szebb legyen és ki legyen világítva, mint a többi ház.

– sorolta Hannácska, aki már alig várja, hogy 24-én testvéreivel együtt díszíthesse fel a karácsonyfát. 





 





Ezeket olvastad már?
"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás