„Hihetetlenül jó érzés... segíteni” – Megszámolni sem tudja, hány családot támogatott már Péter





Az igazi hősök köztünk élnek. Néha egy jó szó, egy kevés étel vagy épp egy nehéz helyzetben lévő család problémájának megoldása meg tudja változtatni a mások életét. Péter mindennapjai részévé vált, hogy segítsen az embereken. Legyen szó egy nehéz helyzetben lévő családról vagy egy beteg gyermekről, a hatalmas szívű Petire mindenki számíthat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.07.
Módosítva: 2023.12.07.
segitség jótevő élelmiszer adomány önzetlenség

Másfél éve kezdődött minden. Munkája révén talált rá egy hátrányos helyzetű család, és kért segítséget. Azóta minden megváltozott, és szerves részévé vált Peti mindennapjainak, hogy segítsen a rászorulóknak. Az emberek már úgy tekintenek rá, mint egy jótevőre. Felsorolni sem lehet, mennyi családnál járt már, és segített rajtuk.

A jószívű férfi a mai napig kristálytisztán emlékszik rá, amikor egy évvel és három hónappal ezelőtt megkereste őt a TikTokon keresztül egy nehéz helyzetben lévő székesfehérvári család, akik élelmiszert szerettek volna kérni. Péter ekkor a Pizza King oldalának tartalmait készítette.

Petinek hatalmas szíve van és arról szól az élete, hogy másoknak segítsen 

Amikor megkeresett a család, úgy gondoltam, viszek nekik élelmiszert, hiszen nagy szükségük volt rá. Bevásároltam, autóba ültem és elvittem nekik. Hihetetlenül jó érzés volt segíteni nekik

– emlékszik vissza Péter, akinek a lelkét annyira megérintette a sorsuk, hogy azóta is tartja velük a kapcsolatot, és a család már barátként tekint rá. Miután erről a jó szándékú cselekedetről megjelent a videó a világhálón, egy valóságos lavina indult el. Sorra érkeztek a segítségkérő levelek. De a jólelkű férfi tudja, hogy bármennyire is szeretne, mindenkinek nem lehet segíteni, de akiket tud, azokat felkarolja és melléjük áll. Mindent megtesz, hogy segíteni tudjon. Célul tűzte ki, hogy megmutassa az embereknek, hogy ha mindenki csak egy kicsit tenne másokért, akkor azzal nagyon sok ember életét lehetne megváltoztatni. Kérések sora érkezik nap mint nap hozzá, és elmondja, sokszor nehéz kiválasztani, kinek a sorsán változtasson, de igyekszik minél több családon segíteni. Elsődleges szempont számára, hogy ahol gyermek van, oda megy először, nekik visz élelmiszert, mert nem tudja elnézni, ha egy gyermek éhezik. 

Fotó: Pexels/Cottonbro Studio (illusztráció)

Mostanság Péter napjainak minden perce a segítségről szól. Saját TikTok-oldalt hozott létre peti489 néven, ahol a profilképe egy mamut, ami Paár Peti óriási szívét szimbolizálja. Célja, hogy minél több embernek segítsen. Először saját pénzből finanszírozta minden kiadását, még a családoknak vásárolt élelmiszereket is, azonban a kezdeményezése annyira népszerű lett, hogy rengetegen mellé álltak és támogatják adományokkal és más segítségekkel a munkáját.

Most is épp úton van, az ország másik felére, ahonnan egy rászoruló család kért tőle segítséget. Tervei szerint idén még legalább húsz családot fel szeretne keresni.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás