A tél visszavonhatatlanul legyőzte az illékony tavaszias időt





Hosszú távra rendezkedik be a hideg.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.04.
időjárás hidegfront fagy

Vasárnap hidegfront érte el Magyarországot, emiatt a héten markáns lehűlésre van kilátás. A reggeli országos fagyok után a legmagasabb nappali hőmérséklet is csak –2 és +3 fok között valószínű a Köpönyeg előrejelzése szerint.

Woman,Breathing,On,Her,Hands,To,Keep,Them,Warm,At
Fotó: Shutterstock

Hétfőn a kevés napsütés mellett délnyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik. Számottevő csapadék azonban nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. A déli, délkeleti szél néha megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn –3 és +3 fok között alakul, éjszakára pedig –4 és –10 fok közé hűl le a levegő.

Kedden erősen felhős lesz az ég. Eleinte északkeleten fordul elő hószállingózás, majd nyugaton, északnyugaton fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék. +1, +3 fok valószínű.

Szerdán, Mikulás napján erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: északnyugaton, északon inkább havazás, havas eső, máshol eső, zápor. Reggel –2, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, párás időre van kilátás. Főleg délnyugaton lehetnek sűrű ködfoltok. A keleti tájakon szórványosan fordul elő havas eső, szitálás. +5 fokig melegszik a levegő.

Pénteken erősen felhős, párás, több helyen tartósan ködös idő valószínű. +3, +4 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete. Változást valószínűleg a hétvége sem fog hozni, úgyhogy fel kell készülnünk a hosszan tartó hideg, télies időre. Ehhez képest meglepő, de az időjósok szerint idén nem lesz fehér karácsonyunk. Ennek ellenére a közútkezelő felkészült minden eshetőségre. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás