Váratlan döntést hozott a lottónyertes, erre a gyerekei sem számítottak – Videó!





Jó oka volt arra, amiért ezt tette. A férfi elárulta, hogy mire költötték a nyereményüket.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.11.06.
titok család lottó nyeremény

Nemrégiben egy titokzatos férfi telefonált be a népszerű The Dave Ramsey Show című pénzügyi podcast élő műsorába. Az illető csak az életkorát, valamint azt árulta el, hogy hatalmas összeget nyert a lottón.

A férfi még a gyerekeinek se mondta meg, hogy megnyerték a lottót – Fotó: Máthé Zoltán

A férfi elárulta, hogy néhány kollégájával közösen nyerték meg az egyik lottójáték főnyereményét. Neki az adók levonása után 22 millió dollár jutott (több mint 7 milliárd forint). Később aztán elhatározta, hogy óvatosan fog bánni a pénzzel, miután korábban horrorsztorikat olvasott lottónyertesekről, kisiklott életekről és széthullott családokról.

A férfi csak a feleségének, valamint az egyik testvérének árulta el, hogy megnyerték a főnyereményt. A házaspár ezután elhatározta, hogy nem változtatnak az életükön, és senkinek sem szólnak a milliókról. Sem a rokonoknak, sem a barátoknak, de még a gyerekeiknek sem mondták el, hogy elvitték a lottófőnyereményt.

Nem akartuk, hogy hirtelen mindenki felbukkanjon az ajtónk előtt, elvárva, hogy fizessünk mindenért, amit csak kitalálnak. Ahogy nem akartuk azt sem, hogy a gyerekeink abban a tudatban nőjenek fel, hogy semmit sem kell csinálniuk a hátralévő életükben, csak várni, hogy meghaljunk és rátehessék a kezüket a pénzre. Azt akartuk, hogy előbb találják ki, mihez akarnak kezdeni az életükkel, aztán majd beszélünk nekik a pénzről

– mondta a férfi a műsorban.

A házaspár úgy tudta megtartani a titkát, hogy nem kezdtek őrült költekezésbe, hanem úgy éltek, ahogy korábban. Nem vásároltak medencés villákat, sportkocsikat, de még nagy nyaralásokra sem költöttek. A férfi nem mondott fel a munkahelyén, ahová azóta is bejár, de elmondta, hogy ez nem is esik nehezére, mivel imádja a munkáját.

A férfi és a felesége még a nyeremény előtt kifizették a házukon lévő tartozást, és vettek egy-egy középkategóriás autót, így emiatt már nem terveztek nagyobb költekezéseket.

A műsorból egy videórészlet felkerült az Instagramra, amelyet pár hét leforgása alatt több millióan néztek meg. Azonban a kommentelőket megosztotta a férfi története. Voltak olyanok, akik dicsérték a lottónyertes hozzáállását, míg mások gyávának tartották őt – írja a Mirror.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás