„Minden este úgy fekszünk le, nem tudjuk, mi lesz holnap” – könnyek közt vallott a somogyi édesanya





Rendkívüli nehézségekkel kell megküzdenie nap mint nap a lengyeltóti családnak.



Megosztás
Szerző: Perusza Eszter
Létrehozva: 2023.11.17.
család könny életkörülmény

A Sávoli család a Somogy vármegyei Lengyeltótiban, szűkös körülmények között nevel négy tündéri, eleven gyermeket, akik közül ketten súlyos betegségben szenvednek.

A család rendkívül nehéz életkörülmények között él – Olvasói fotó

Az édesanya, Nelli könnyek között meséli:

A 9 éves kislányom, Majácska, epilepsziás. Folyamatos fejfájás, hányinger és szédülés gyötri, tanulni is nagyon nehezen tud

– kezdi az édesanya, majd folytatja:

Minden éjjel rettegek, amikor lefekszik aludni, nehogy lenyelje a nyelvét és megfulladjon.

Férjének súlyos gerincproblémái vannak, fizikai munkát nem is végezhetne, de másként nem tudja biztosítani a megélhetést családja számára.

Kénytelen elvállalni minden lehetőséget, mert napról napra élünk

– számol be a nehézségekről az anyuka, majd hozzáteszi:

Gyakran úgy indulnak óvodába, iskolába a gyermekeink, hogy reggelit sem tudunk nekik adni. Rettegek, hogy elveszik tőlünk őket, pedig az életünket adnánk a kicsikért.

A ház, amit bérelnek, katasztrofális állapotban van. Főbérlőjük – annak ellenére, hogy tisztában van a család anyagi helyzetével – nemhogy csökkentene, inkább folyamatosan emel az albérleti díjon. Félő, hogy ezt nem bírja már a pénztárcájuk, hiszen a gyermekek gyógyszerei rendkívüli összegeket emésztenek fel. Az édesanya, Nelli elmondja, ha minden a régiben marad, már a karácsonyt sem tudják kihúzni.

Nincs tüzelőnk, és a karácsonyunk is kilátástalan. Minden este úgy csukjuk le a szemünket, hogy nem tudjuk, mi lesz holnap.

Több alapítványt és egyesületet megkerestek már, de idáig zárt ajtók fogadták őket. A fonyódi Máltai Szeretetszolgálat, amennyire tud, segít a családnak, de megoldást egyelőre még ők sem találtak. A legnagyobb segítséget a tartós élelmiszer, illetve a közüzemi számlák rendezése jelentené a családnak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás