SMA-s Tomika édesanyja: „Könnyes szemmel írtam a posztot”





Újabb bejegyzés került ki az SMA-s Tomika Facebook-oldalára.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.11.10.
sma gyógyszer Tomika pénz gyűjtés

Az idő nem csak pénz – tudják ezt jól az SMA-s Galó Tomika szülei is, akik versenyt futnak az idővel, hogy adományokból még idén összejöjjön gyermeküknek a világ legdrágább gyógyszerének ára. A Zolgensma génterápia révén jelentős változás érhető el a beteg gyermekeknél, a speciális infúzió után azonban komoly fejlesztések várnak a kicsikre. Tomika szülei, Anikó és Tamás minden követ megmozgat, hogy decemberre összegyűljön a kitűzött cél: 760 millió forint. Elszántságuk és rengeteg jószívű ember felajánlásának köszönhetően az irgalmatlanul nagy összeg közel háromnegyedét sikerült elérniük. A gyűjtés azonban nem áll, nem állhat meg... 

Fotó: Bánkúti Sándor

„Drága Követőink! Ma többször nekifutottam, hogy írjak Nektek, de nem találtam a szavakat. Már nincs arra szó, amennyire hálás a szívünk! Könnyes szemmel írtam a posztot, mert a lendületünk nem csappan, sőt!
Két év után végre 1-essel kezdődik a hiányzó összeg. Köszönjük, hogy velünk vagytok, mert biztosan érzem, hogy Együtt sikerülni fog, és teljesül a mi csodánk is!
A mai egyenlegünk 562 325 224 forint, ami 5 624 402 forinttal több, mint a múlt csütörtöki!
Hálásan köszönjük Nektek! Érjünk célba idén Együtt!”
– olvashatók az édesanya, Anikó sorai.

A bejegyzést látva rengeteg lelkes hozzászólás érkezett, ezekből idézünk:

„Szuper jó hír! Van itt még sok jó ember, aki egy-egy kávé árát elküldi! Hajrá nagyon szurkolok, ment a támogatás, mint eddig!”
– írta az egyik segítő.
„Ez fantasztikus eredmény, ismét egy csodálatos hetet tudhatunk magunk mögött. Csak így tovább, előre a CÉLig, EGYÜTT!”
– jegyezte meg egy másik hozzászóló.

„Tudjuk, hogy sikerülni fog! Mi Hős Anyák mindent IS megteszünk a gyerekeinkért, ha kell, a falon is áttörünk. A legcsodálatosabb pedig az, hogy ennyien fogják a kezeiteket és 2 éve nem engedik el. Én tudom és hiszem, hogy jövő nyáron megkaphatjátok ti is azt a gyógyszert, ami megváltoztatja Tomika és a ti életeteket és jövőtöket. Addig biztos, hogy mellettetek leszünk.”
– osztotta meg biztató szavait egy másik édesanya.

Az SMA, azaz a spinális izomatrófia, más néven gerinc eredetű izomsorvadás egy ritka öröklődő betegség, amit az SMN gén hibája okoz, és a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek fokozatos elvesztésével jár. A leggyakrabban a nyak és a törzs tartását végző izmok, majd a láb és karok azon izmai érintettek, amelyek a mozgásért felelnek, végül a bordákhoz kötődő, légzést támogató izmok sorvadnak el – írja a Wikipédia.


 

Az alábbi képre kattintva további információhoz juthatsz, ha tudsz és szeretnél is segíteni. Ha anyagi lehetőségeid nem teszik lehetővé a pénzügyi támogatást, az alábbi bejegyzés vagy cikkünk megosztásával is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy minél több emberhez eljusson Galó Tomika és szülei felhívása. 

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás