Magyar is van a Gázában elengedett túszok között





Szijjártó Péter erősítette meg a jó hírt.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.11.26.
Módosítva: 2023.11.26.
Izrael túsz háború

Egy magyar állampolgársággal rendelkező nő is van a Hamász által szombaton szabadon bocsátott túszok között – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: IDF

Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján a szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van

– fogalmazott közösségi oldalán Szijjártó Péter, aki megköszönte a katari kormánynak a túszok kiszabadításához nyújtott segítséget. 

A második körben elengedett túszok között nyolc gyermek és öt nő van, többségüket a Gázai övezettel szomszédos Beeri kibucból rabolták el a Hamász október 7-i terrortámadásában, és az azóta eltelt ötven napban ismeretlen helyen tartották fogva őket. Izrael nyilvánosságra hozta a kiszabadultak névsorát, köztük a magyar állampolgársággal is rendelkező Noga Weisz nevét. A 18 éves lányt 53 éves édesanyjával együtt engedték el, az apát a fekete szombat óta eltűntnek nyilvánították, ami azt jelenti, hogy nem találták meg a holttestét, de arról sincs információ, hogy elhurcolták volna a Gázai övezetbe.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás