Kidőlt a főváros 12 méteres karácsonyfája - Videón a sokkoló jelenet





Szörnyű esemény árnyékolta be a meghitt és örömteli pillanatot.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.11.29.
baleset kidőlt karácsonyfa Washington Egyesült Államok

Szomorú eset árnyékolta be a karácsonyi ünnepre való készülődést az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban. A történtek miatt egy pillanatra az ünnep is veszélybe került.

A viharos szél kidöntötte a Fehér Ház előtti téren felállított karácsonyfát Fotó: Pixabay

Két héttel ezelőtt a hagyományoknak megfelelően ezúttal is felállították a Fehér Ház előtti téren az amerikai nemzeti karácsonyfát. Az örökzöld növényt itt díszítik fel és végül egy zenés rendezvény keretében kapcsolják fel az ünnepi fényeket. Azonban az ünneplést majdnem el kellett halasztani.

Ugyanis a viharos erejű szél kidöntötte a felállított karácsonyfát, ami miatt egy ideig az ünnepi program is veszélybe került. A 12,2 méter magas fát két hete ültették el, mivel az előző fenyő, amelyet még 2021-ben helyezték el egy gombás betegség miatt megbarnult, a tűleveleit pedig elkezdte hullatni.

Az új fa, amelyet megrongált a szél egy norvég lucfenyő, amelyet a nyugat-virginiai Monongahela erdőből hoztak át, és darukkal ültették a területre. A parkszolgálat szerint a fa kedden helyi idő szerint délután egy órakor dőlt ki, amikor akkor szélvihar volt, hogy a közeli Reagan Nemzeti Repülőtéren 75 kilométer/órás széllökést mértek.

A helyzetet viszont sikerült gyorsan megoldani.

Jasmine Shanti, a Nemzeti Parkszolgálat vezetője egy e-mailben közölte, hogy „egy elszakadt kábel cseréje után” a fát kedden 18 órára sikerült újra felállítaniuk.

Így, ha addig semmi más nem történik, akkor a hagyományos program és a visszaszámlálás sem marad el, november harmincadikán pedig felkapcsolják az ünnepi fényeket a Fehér Ház előtt álló karácsonyfán - írja a Huffpost.

Íme a helyreállítási munkálatokról készült videó:





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás