RETRO RÁDIÓ

Csepelen legalább félmillió forintot vihet haza januártól egy óvodapedagógus

Januártól bruttó 640 ezer és 922 ezer forint között kereshetnek az óvodapedagógusok Csepelen. A Fidesz–KDNP többségű testület több mint 40 százalékos fizetésemelésről döntött.Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2023.11.30.
óvodapedagógus béremelés Csepel

Egy 25 év alatti pályakezdő óvodapedagógus nettó 521 ezer forintot keres majd Csepelen 2024 elejétől, de a tapasztaltabb korosztály is kimagasló fizetésre számíthat a kerületben. A kormány döntése nyomán a fideszes városvezetés eddig egyedülálló emelésről döntött, az állam által megszabott maximumot adja januártól az óvodai szakembereknek. 

Little,Kids,Build,Wooden,Toys,At,Home,Or,Daycare.,Kids
Csepelen példa nélküli béremelésre számíthatnak az óvodapedagógusok januártól Fotó: Shutterstock

A parlament megalkotta a jogszabályt, rendelkezése szerint az óvodapedagógusok illetménye januártól 440 ezer forintnál kezdődik, a törvényalkotó ugyanakkor az önkormányzatok kezébe adta az általa megszabott bérkereten belüli pontos összegről való döntést. Így léphetett Csepel önkormányzata nagyot, és országosan is egyedülálló mértékben emelte meg az óvodapedagógusok bérét 2024-től.

Csepelen példa nélküli fizetésemelés történik, ami azt jelenti, hogy egy frissen végzett óvodapedagógus 521 ezer forintot visz majd haza januártól. De nemcsak a pályakezdőknek lesz ilyen magas a bére, általánosságban nettó 190–300 ezer forinttal emeltünk a tapasztaltabbaknak. A béreket bruttó 640 ezer és 922 ezer forint között határoztuk meg. Az elgondolásunk mögött az áll, hogy azok az óvodapedagógusok, akik a lelkületét adják az egész rendszernek és a működést fenntartják, a korfa szerint pár éven belül nyugdíjba mennek. Emiatt is szeretnénk megbecsülni a munkájukat, másrészt pedig szeretnénk idevonzani a fiatalokat. Jelenleg Csepelen 187 óvodapedagógusunk van, és 40 fős munkaerő hiánnyal küzdünk. Tízéves távlatban pedig nem látszik a folytonosság. Ezért tartottuk fontosnak, hogy országosan is kiugró béremelést hajtsunk végre

– mondta Borbély Lénárd polgármester, aki hozzátette, hogy a béremelés a 2024. évi csepeli költségvetés elfogadásával fog majd életbe lépni.

 

 

Ezeket olvastad már?
Két eltűnt nőt keresnek a rendőrök, autójuknál aggasztó vértócsákat találtak

Két eltűnt nőt keresnek a rendőrök, autójuknál aggasztó vértócsákat találtak

Bevásárlóközpont-tragédia: Így mentette meg az anya a 9 hónapos kisbabája életét

Bevásárlóközpont-tragédia: Így mentette meg az anya a 9 hónapos kisbabája életét

Pedig minden olyan jól indult: tragédiával végződött a szülinapi utazás

Pedig minden olyan jól indult: tragédiával végződött a szülinapi utazás

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás