Véget ért a nyárias ősz, nem hiszed el mi vár most ránk





Egy hidegfront érezteti hatását a szerdai időjárásban, de utána megnyugszik az idő.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.10.04.
ősz lehűlés időjárás nyár hidegfront

Az elmúlt napok meglehetősen meleg, nyárias időjárása után változást hozott a szerda. Mutatjuk mi vár rád az elkövetkező időszakban.

Elköszönhetünk a meleg, nyárias időjárástól. (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át Magyarország felett, amiből elszórtan eső, záporeső hullhat a nap folyamán. Az északira-északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. Bár délutánra már elérhetjük a 25 Celsius-fokot, igaznak bizonyulnak Móra Ferenc sorai, mely szerint:

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak.

Csütörtökre elvonul a front, melyet követően sok napsütésre készülhetünk. Csapadék jellemzően nem várható. A nyugat-délnyugati szél legfeljebb északon-északnyugaton élénkülhet meg. A kora reggeli órákban pára-, ködfoltok képződhetnek, 5-12 Celsius-fok közé hűl a levegő. Délutánra 20 Celsius-fok felé emelkedik a hőmérséklet – írta meg a Köpönyeg.

Az átvonuló hidegfront ideje alatt sokan tapasztalhatják majd az időjárás változásainak hatásait. Erre dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója is felhívta a figyelmet:

Mindenki azt tapasztalja, hogy nem egész nap, nem mindig ugyanúgy fáj a feje, nem mindig ugyanúgy jelentkeznek a panaszai. Például a szédüléses panaszok vagy a mellkasi diszkomfort érzet olyan problémák, melyek szinte óráról órára jelentkeznek. Mindez azért van, mert az ország különféle pontjain eltérően fejtik ki hatásukat az időjárás változásai.

Pénteken kezdetben sok lesz felettünk a fátyolfelhő, de napközben már zavartalanabb napsütésre készülhetünk. Szombaton is marad a napos, száraz idő. A szerdai előrejelzések szerint vasárnap erős, viharos széllel, kevés záporral újabb hidegfront érkezhet a térségbe.

Ami az októberi időjárást illeti, jövő héten jellemzően 20 Celsius-fok körül, vagy ennél picit magasabban alakul majd a nappali hőmérséklet. A hónap második felében pedig tovább csökken majd. Úgy tűnik hosszú távon is búcsút mondhatunk a nyárias melegnek és készülhetünk a hidegre, valamint a csapadékos napokra – jelezte előre az AccuWeather.





 





Ezeket olvastad már?
Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás