Petra már 12 évesen brutális sebességű versenyautókat vezet





A még csak felső tagozatos kislányt édesapja avatta be az autómodell versenyzés rejtelmeibe. A 12 éves kamaszt már csak pár másodperc választja el édesapjától, aki profi versenyző.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.10.08.
modellautó helyezés verseny édesapa

Rosinsky Petrára méltán lehetnek büszkék a szülei; öt évig birkózott, illetve modern táncolt, egy éve ping-pongozik és nem utolsó sorban autómodell versenyző is. A 12 éves lány sorra zsebeli be a díjakat az utóbbi sportág versenyein.

Petra versenyeket nyer édesapjával Fotó: Olvasói

Édesapám tizennégy éve modellezik; három éve vett nekem egy modellautót, amivel kijártunk a helyi autómodell pályára gyakorolni. Egyből megtetszett, és egyre ügyesebb lettem

 - mondta a Metropolnak az Orosházán élő lány.

 

"Kikapcsol és  motivál"


A 12 éves lánynak eszében sincs abbahagyni a versenyzést; ameddig élvezi és jó eredményeket ér el folytatni szeretné.

Kikapcsol és  motivál, hogy jól szerepeljek. Nagyon boldog vagyok, ha sikerül jó helyezést elérnem. 

"15 versenyből 15-öt megnyertem" 

Petra két éve versenyzik modellautókkal és már számtalan versenyen vett részt belföldön és külföldön egyaránt; a felnőttek között 21.5T Sport kategóriában elért második helyezésére a legbüszkébb.

A Kelet-Kupa bajnokságban Junior kategóriában 15 versenyből 15-öt megnyertem. Ez egy beltéri téli és egy kültéri nyári versenysorozat. Mindkettő összesített bajnoki címe hozzám került. Ezután a felnőttek közt indultam egy gyorsabb kategóriában. Itt a legjobb eredményem több második hely, de voltam már többször harmadik is. Legutóbb Olaszországban, Cervignano-ban voltunk apával versenyezni, sikerült itt is megnyerni a Junior kategóriát.

Petra büszke az elért helyezéseire Fotó: Olvasói

"Nagyon büszke vagyok rá!"

Együtt gyakorol és versenyzik az édesapjával, Norberttel aki már tizennégy éve foglalkozik modellezéssel. A tehetséges gyermek már csak pár másodperccel van lemaradva apja teljesítményétől, ám a rivalizálás náluk nem jöhet szóba, Petrát mindenben támogatja az apukája.

Petra kicsi gyerekként sem babázott sokat. Én mutattam meg neki az autómodellezést, de úgy voltam vele, hogy ha mégsem érdekli, akkor sincs baj. Szerencsére az első perctől élvezte és egyre gyorsabb akart lenni. Akkor is bíztattam, amikor még nem ment túl jól neki. Tudtam, hogy az önbizalomhoz kell a pozitív megerősítés; és, ha erősnek érzi magát később jönnek az eredmények. Nagyon büszke vagyok rá! Hamarosan a felnőttek között is jönnek majd a jó eredmények.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás